Tom Odell si vybral slovenskú predkapelu. V Bratislave s ním zahrajú Tolstoys.

Prvý letný deň bude v Bratislave patriť koncertu jedného z najtalentovanejších mladých britských spevákov a skladateľov poslednej dekády. Tom Odell vo štvrtok 21. júna v Hant aréne zaspieva piesne zo svojich dvoch albumov, ktoré mu priniesli fanúšikov po celom svete. Priestor však bude mať aj slovenská hudba v zastúpení skupiny Tolstoys.

“Veľmi sa tešíme, že si Tom Odell vybral práve nás. Myslím, že žánrovo a celou tou atmosférou sa naša hudba k sebe veľmi hodí a pre diváka to bude zaujímavá kombinácia,” teší sa speváčka skupiny Ela Tolstová. S autorom hitu Another Love sa prvýkrát stretla už minulý rok na Grape festivale, kde jeho koncert patril medzi najlepšie z celého ročníka, hoci musel byť kvôli počasiu skrátený. Fanúšikovia si to budú môcť vynahradiť v júni na poslednom veľkom halovom koncerte pred začiatkom letnej festivalovej sezóny.

“Tomov koncert na Grape sme videli, ja som ho dokonca v ten deň zastavila v backstagi, prehodili sme zopár slov, odfotili sa. Je preto pre mňa o to milšie, že sa s ním opäť môžem stretnúť aj osobne, a teraz si s ním už aj zahrať,” prezrádza Ela. “Jeho pesničky sú veľmi emotívne a cítiť z nich srdiečko. Nemám napočúvanú celú jeho tvorbu, ale je mi jasné, že hudbu robí veľmi dobre. Moja obľúbená pieseň od neho je určite Heal, občas si ju dokonca pospevujem,” dodáva s úsmevom.

Rok 2018 odštartovali na európskych pódiách

Tolstoys patria medzi najsľubnejšie domáce objavy posledných rokov, čo potvrdzuje nielen zisk domácej ceny Radio_Head Award za debut roka (album Botanika, 2017), ale aj úspešné tohtoročné koncerty na showcase festivaloch Eurosonic Noorderslag a MENT Ljubljana.

“Rok 2018 bol pre nás zatiaľ veľmi cestovateľský, boli sme v Holandsku, Slovinsku, Poľsku, všade sme mali plné koncerty, dobrý úspech. Síce sme tam boli ‘pracovne’, ale zároveň to boli super výlety, ktoré utužili naše priateľstvo. Na základe týchto showcase festivalov ideme teraz hrať napríklad do klubu A38 v Budapešti, do Česka atď. Postupne sa však už vraciame aj na Slovensko. Bratislava nás v apríli privítala preplneným klubom KC Dunaj, 5. mája sa tešíme do Košíc a pomaly sa pripravujeme aj na letné festivaly.”

Okrem hudby však členov skupiny zamestnáva aj štúdium. “Teraz je obdobie, kedy máme všetci skúšky, traja členovia kapely končia školy, celé je to veľmi hektické. Ale napriek tomu pomaly robíme na nových veciach, pomerne veľa koncertujeme a máme aj veľa hraní pred sebou. Hlavne cez leto, na čo sa už veľmi tešíme. Festivalovanie je naša obľúbená činnosť,” uzatvára speváčka.

Koniec školských povinností a začiatok leta môžete osláviť s Tolstoys a Tomom Odellom 21. júna v bratislavskej Hant aréne. Britský spevák, ktorého si na jednom z jeho prvých koncertov zamilovala Lily Allen a svojou tvorbou zaujal aj slávnych Rolling Stones, predstaví známe piesne z albumov Long Way Down (2013) a Wrong Crowd (2016). Ak sa chcete presvedčiť, že intímny klavírny pop patrí na veľké pódiá, lepší príklad ako Toma Odella by ste na súčasnej scéne hľadali ťažko.

Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk v cene 29 eur na státie a sedenie alebo 59 eur za VIP sedenie.

Vstupenky v predaji od 2.3., 9:00 hod.: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/14219/koncert-tom-odell

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1946902535628317/

Zdroj: TS