Tomáš Klus a jeho návrat ku koreňom. Hviezda českého pesničkárstva vydáva singel OOO z pripravovaného nového albumu

Nový videoklip a letný singel OOO štýlovo pripomína Tomášove skladby zo začiatkov jeho kariéry. Klus sa v novinke zároveň prvýkrát predstavuje v úlohe producenta. 

Charizmatický a obľúbený český pesničkár Tomáš Klus sa opäť hlási o slovo, tentokrát s chytľavým letným singlom OOO. Pozitívna hudobná novinka rozjasní i najvšednejší deň a zároveň odhaľuje Tomáša v novej, producentskej úlohe. Vydarená melodická skladba, vytvorená v spolupráci s kapelou Cílová skupina, je predzvesťou očakávaného ôsmeho štúdiového albumu, ktorý prináša atmosféru Tomášovho návratu ku koreňom. Album vyjde na jeseň tohto roka v distribúcii vydavateľstva Supraphon.

Nahrávanie hudobnej novinky sa uskutočnilo v známom českom štúdiu Luďka Malára v Zlíne, ktorý stál na počiatku Tomášovej hviezdnej kariéry a teraz opäť prispel svojimi neoceniteľnými skúsenosťami. Fanúšikovia Tomáša Klusa si môžu v novom singli vychutnať typickú „klusovskú“ lyrickú a hudobnú hravosť, ktorú umocňuje videoklip z dielne renomovaného režiséra Davida Drábka. Kameraman František Svěrák známy svojím citom pre detail a umelecký záber dodal klipu neopakovateľnú vizuálnu poéziu. Vo videoklipe účinkuje tiež talentovaná herečka Veronika Čermák Macková, ktorej herecké umenie dodáva celému príbehu hlbší rozmer. Nakrúcanie sa odohralo v divadle Drak v Hradci Králové, ktoré svojou atmosférou vizuálne dotvára estetiku skladby.

Som nadšený, že môžem predstaviť tento nový singel, ktorý je pre mňa veľmi osobný. Spolupráca s Luďkom Malárom a celým tímom bola úžasná a verím, že naše spoločné úsilie sa prejaví v tom, ako bude pieseň prijatá poslucháčmi,“ hovorí na margo novinky Tomáš Klus.

Vydanie nového albumu je naplánované na jeseň 2024 v digitálnej i vo fyzickej podobe.

Singel OOO: https://tomasklus.lnk.to/OOOPR
Videoklip OOO: https://www.youtube.com/watch?v=a4e1Z18LcsE

TS