Tomáš Sloboda a Sounds Like This je na turné s novým albumom Chobotnica!

Prvé dva koncerty zimnej časti turné s názvom Chobotnica Live 2013 má gitarista a spevák kapely Le Payaco Tomáš Sloboda so svojou skupinou Sounds Like This úspešne za sebou. Svoj takmer 2-hodinový koncertný program už stihla predstaviť v Nitre (7.2.) a v Novom Meste nad Váhom (9.2.).

Postupne sa formácia ešte predstaví v mestách Banská Bystrica (14.2.), Prešov (15.2.), Trenčín (16.2.) a prvú zimnú časť koncertnej šnúry ukončí v domácej Bratislave (23.2.). Koncerty sa realizujú pri príležitosti vydania v poradí druhého albumu Tomáša Slobodu a jeho formácie Sounds Like This „Chobotnica“ (vyšiel na CD a LP v novembri 2012 vo vydavateľstve Slnko records). Na každom koncerte okrem Trenčína vystupuje ešte jedna predkapela, najčastejšie sú to Saténové Ruky z Bratislavy, ktoré už vystúpili v Nitre a Novom Meste nad Váhom a predstavia sa ešte v Bratislave.

Na koncerte v Banskej Bystrici to bude miestna kapela Gemini 77 a na koncerte v Prešove kapela Frequency z Vranova nad Topľou. Vrcholom tejto zimnej časti turné bude jej posledný koncert v sobotu 23.2. v Bratislave v klube Randal, kde okrem spomínanej predkapely Saténové Ruky sa na pódiu predstavia aj zaujímaví hostia ako Ďuďo (Hex), Lasky (Para) a Juraj Podmanický (Billy Barman). Na každom koncerte je možnosť zakúpenia obidvoch albumov formácie v CD aj LP vinylovom formáte, teda ako Chobotnice, tak aj prvotiny Sounds Like This. Pred každým koncertom kapela hrá zo svojich originálnych vinylov svojich obľúbencov, či už zahraničných ako The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks a ďalších, tak aj z domácej tvorby ako Dežo Ursiny atď. a po koncertoch je takmer pravidlom after party za účasti celej kapely až do konca. Predpredaj na všetky koncerty bežia vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál (www.ticketportal.sk) a prostredníctvom vydavateľa kapely Slnko records (www.slnkorecords.sk). Ceny vstupeniek sú v predpredaji za 4,- €, na mieste bude ich cena, s výnimkou Prešova kde bude rovnaká,  všade o 1 euro naviac.

Čo môžu návštevníci na týchto koncertoch očakávať a ako sa kapela na ne pripravovala a tešila, prezrádza už samotný Tomáš: „Sme kapela, čo sa nehrá s počítačmi, samplermi a podobnými hlúposťami. Všetko je to len o hudbe. Nie sme žiadni naškrobení strýčkovia Tomovia. Sme divokí, hluční, jemní aj tichí. Sme divé tigre do džungle vypustené, sme prítulné priadiace kocúre. Počuť a vidieť nás live je ako pluť proti vetru a ostať stále čistý“.

Formácia Tomáš Sloboda a Sounds Like This vznikla v roku 2007 a okrem samotného Tomáša ju tvorí ešte gitarista Lukáš Duchovič, basgitarista Martin Andráš (Kukuspit) a bubeník Marián Slávka (Celeste Buckingham). Doposiaľ vydali dva albumy – Sounds Like This (2007) a Chobotnica (2012) a absolvovali radu samostatných koncertov či už klubových, alebo festivalových, spoločné turné s Dorotou Nvotovou, kapelou Vetroplach atď. Aktuálnym singlom kapely z najnovšieho albumu je stále úvodný singel „Liliana“, ktorú Tomáš napísal pre svoju malú dcéru. K ďalším dvom skladbám z tohto albumu „Cudzinec“ a „Bojovník“ už existujú aj videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa. Po pármesačnej pauze od februárových koncertov sa už teraz na mesiac máj pripravuje druhá a to jarná časť turné Chobotnica Live 2013, tretia letná časť bude pozostávať z letných festivalov a posledná štvrtá jesenná časť sa opäť odohrá v slovenských kluboch. Viac info na www.facebook.com/soundslikethiss.

TOMÁŠ SLOBODA A SOUNDS LIKE THIS – CHOBOTNICA LIVE 2013 (ZIMNÁ ČASŤ)
Štvrtok 07.02.2013 – Nitra, Valašský šenk
Sobota 09.02.2013 – Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
Štvrtok 14.02.2013 – Banská Bystrica, Klub 77
Piatok 15.02.2013 – Prešov, Pixel music club
Sobota 16.02.2013 – Trenčín, Klub Lúč
Sobota 23.02.2013 – Bratislava, Randal club

Zdroj: RF music agency