Tomáš Sloboda a Sounds Like This vydáva nový album Chobotnica!

Nový album Tomáša Slobodu a Sounds Like This s názvom Chobotnica vychádza v pondelok 5. novembra a prináša desať nových skladieb v slovenčine!

Už tento pondelok výjde v CD formáte nová nahrávka hudobníka Tomáša Slobodu (Le Payaco) a jeho skupiny Sounds Like This s názvom “Chobotnica“. Formácia, ktorú okrem Tomáša tvorí basgitarista Martin Andráš (Kukuspit), bubeník Marián Slávka (Celeste Buckingham) a gitarista Lukáš Duchovič na albume pracovala s prestávkami od januára tohto roku. ”Začiatkom roka sme sa s kapelou zavreli na štyri dni do štúdia Fame2 na Kolibe a nahrali sme naživo všetky podklady. V lete sme dohrávali spevy a ostatné nástroje. S odstupom času môžem povedať, že sme si prácu na albume parádne užili, a zistili sme, že melón je hammond medzi ovocím, opisuje frontman.

Kvalitne spracovaný gitarový pop s odkazmi na rockovú éru zo 60-tych rokov, blues, či britpop Tomáš Sloboda predstavil už na debutovom albume Sounds Like This z roku 2007, tento krát je však nahrávka odlišná. “Chobotnica je iná už v tom, že je celá po slovensky. Všetky pesničky na seba naväzujú a vytvárajú tak koncepčne ucelenenú nahrávku. Bol to zámer a zároveň aj celkom nová skúsenosť. Veľa času sme venovali s Marekom Rakovickým mixu, aby sme vytvorili silnú atmosféru každej jednej skladbe a albumu ako celku. Chápadlá chobotnice siahajú hlavne po pestrejších harmóniach a melódiach, ktoré na rozdiel od betónových rytmov v súčasnej hudbe častokrát postrádam…

Úvodný singel Liliana v októbri predstavilo Rádio_FM a k ďalším dvom “Cudzinec” a “Bojovník” už existujú videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa. Zaujímavosťou je, že obidva texty k pesničkám vznikli na obraz. Pieseň Liliana napísal Tomáš pre svoju malú dcéru.

CD album skupina pokrstí na koncerte v bratislavskom Nu Spirit klube 14. novembra. Od 26. novembra bude možné kúpiť nahrávku aj na vinylovej platni. “Sme rocková kapela, chceme si spolu dobre zahrať a dobre si to na pódiu užiť. Po prvý krát zahráme celý nový album, tak nás čaká svojim spôsobom večer plný prekvapení“, hovorí Tomáš Sloboda.

BIO

Tomáš Sloboda a Sounds Like This vznikli v roku 2007

Zloženia:
2007 – Tomáš Sloboda, Martin Andráš, Ďuďo (HEX), Kubica (PARA), Juraj Podmanický (Billy Barman), Teo Heriban (Le Payaco, Billy Barman).
2011 – Tomáš Sloboda, Martin Andráš, Marián Slávka, Lukáš Duchovič

Skupina odohrala: Pohoda Festival 2008, 2009, 2011; Turné s Dorotou Nvotovou 2008; Turné s kapelou Vetroplach 2009;  Žákovic Open 2009, 2010, 2011; množstvo klubov na Slovensku

Discografia:
CD, Vinyl LP Tomáš Sloboda Sounds Like This október 2007,
7 inch vinyl singel   a strana: A Kind Of Silent Way   b strana: I Can Do Anything You Want
CD, Vinyl LP Tomáš Sloboda a Sounds Like This “CHOBOTNICA”  november 2012

Úspechy:
Najhranejší interprét za rok 2009 Kvetované Kroxy Radio FM
Skvelé umiestnenie singlov v poslucháčskej hitparáde TOP FM: Máme sa veľmi dobre, Kvetované kroxy, I Read The Papers, Need Of Love, Barakuda, I Got Time, I Can DO Anything You Want…

Zdroj: RF music agency