Tomáš Sloboda a Sounds Like This vyrazí vo februári na prvú časť turné k novému albumu Chobotnica!

Už budúci mesiac absolvuje líder kapely Le Payaco Tomáš Sloboda so svojou skupinou Sounds Like This prvú, konkrétne zimnú časť koncertov k ich novému, v poradí druhému albumu „Chobotnica“ (vyšiel na CD a LP v novembri 2012) pod názvom Chobotnica Live 2013.

Bude pozostávať zo šiestich koncertov a kapela sa postupne predstaví v mestách Nitra (7.2.), Nové Mesto nad Váhom (9.2.), Banská Bystrica (14.2.), Prešov (15.2.), Trenčín (16.2.) a ukončí ju koncert v domácej Bratislave (23.2.). Budú to prvé koncerty od krstu albumu „Chobotnica“ v novembri minulého roku v bratislavskom klube Nu Spirit. Na každom koncerte sa predstaví jedna predkapela, ktorých výber momentálne finišuje. Tak isto sa pripravujú zbrusu nové tričká kapely s motívom aktuálnej „Chobotnice“, ktoré na každom koncerte budú k dispozícii spolu s novým albumom v CD aj LP vinylovom formáte. Predpredaj na všetky koncerty začne v pondelok 14. januára vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál a prostredníctvom vydavateľa kapely Slnko Records. Ceny vstupeniek budú v predpredaji za 4,- €, na mieste bude ich cena všade o 1 euro naviac.

Čo môžeme očakávať na týchto koncertoch a ako sa kapela na ne pripravuje a teší, prezrádza už samotný Tomáš: „Sme kapela, čo sa nehrá s počítačmi, samplermi a podobnými hlúposťami. Všetko je to len o hudbe. Nie sme žiadni naškrobení strýčkovia Tomovia. Sme divokí, hluční, jemní aj tichí. Sme divé tigre do džungle vypustené, sme prítulné priadiace kocúre. Počuť a vidieť nás live je ako pluť proti vetru a ostať stále čistý“.

Formácia Tomáš Sloboda a Sounds Like This vznikla v roku 2007 a okrem samotného Tomáša ju tvorí ešte gitarista Lukáš Duchovič, basgitarista Martin Andráš (Kukuspit) a bubeník Marián Slávka (Celeste Buckingham). Doposiaľ vydali dva albumy – Sounds Like This (2007) a Chobotnica (2012) a absolvovali radu samostatných koncertov či už klubových, alebo festivalových, spoločné turné s Dorotou Nvotovou, kapelou Vetroplach atď. Aktuálnym singlom kapely z najnovšieho albumu je stále úvodný singel „Liliana“, ktorú Tomáš napísal pre svoju malú dcéru. K ďalším dvom skladbám z tohto albumu „Cudzinec“ a „Bojovník“ už existujú aj videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa. Po pármesačnej pauze od februárových koncertov sa na mesiac máj pripravuje druhá a to jarná časť turné Chobotnica Live 2013, tretia letná časť bude pozostávať z letných festivalov a posledná štvrtá jesenná časť sa opäť odohrá v slovenských kluboch. Viac info na www.facebook.com/soundslikethiss.

TOMÁŠ SLOBODA A SOUNDS LIKE THIS – CHOBOTNICA LIVE 2013 (ZIMNÁ ČASŤ)
Štvrtok 07.02.2013 – Nitra, Valašský šenk
Sobota 09.02.2013 – Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
Štvrtok 14.02.2013 – Banská Bystrica, Klub 77
Piatok 15.02.2013 – Prešov, Pixel music club
Sobota 16.02.2013 – Trenčín, Klub Lúč
Sobota 23.02.2013 – Bratislava, Randal club

Zdroj: RF music agency