Topfest pozná prvého headlinera: Thirty Seconds to Mars!

Organizátori budúcoročného hudobného festivalu Topfest už poznajú meno prvého veľkého zahraničného interpreta. Bude ním populárna americká skupina Thirty Seconds to Mars. Na letisku v Piešťanoch zahrá v sobotu 28. júna 2014!

Najväčší rockový open air festival na Slovensku už zverejnil jeden z ťahákov budúcoročného programu. Medzi headlinermi 11. ročníka bude aj americká formácia Thirty Seconds to Mars, ktorú miluje množstvo tínedžerov a mladých ľudí po celom svete – za sebou majú vypredané koncerty prakticky na všetkých kontinentoch. Na Slovensku zahrajú rockeri Jared Leto, Shannon Leto a Tomo Miličevič prvý raz.

Skupina už v minulosti navštívila viacero popredných európskych festivalov a tentoraz nevynechá ani Topfest, ktorý znova prinesie bohatý trojdňový program v prvý víkend letných prázdnin – v dňoch 26. – 28. júna 2014. Thirty Seconds to Mars zahrajú na piešťanskom letisku v sobotu v atraktívnom večernom čase.

Band 30 STM

Populárna formácia má aj na Slovensku silné fanúšikovské zázemie. Zaujímavosťou je, že priaznivci kapely po celom svete tvoria vlastné, uzavreté spoločenstvo nazvané Echelon – rovnako ako jedna z piesní skupiny. K známejším skladbám než Echelon sa však radia songy Thirty Seconds to Mars ako The Kill, Kings and Queen a najmä Closer To The Edge.

Lídrom formácie je charizmatický spevák a gitarista Jared Leto, ktorý je zároveň známy aj z filmového plátna. Hral v snímkach Alexander Veľký, Requiem for a Dream, Chapter 27 či Pán Nikto. Onedlho do kín príde aj jeho ďalší film Dallas Buyers Club. Jared nezanedbáva ani prácu na videoklipoch vlastnej skupiny – videá Thirty Seconds to Mars sú „malé filmy“, ktoré majú fiktívneho režiséra Bartolomewa Cubbinsa. Nejde o nikoho iného ako samotného lídra skupiny.

Okrem Jareda hrá v kapele aj jeho brat Shannon Leto, ktorý má na starosti bicie. Trojčlennú zostavu dopĺňa gitarista s balkánskymi koreňmi Tomo Miličević. Súčasťou skupiny je od roku 2003, keď uspel vo výbere spomedzi 200 uchádzačov.

V pôvodnom zložení začali Thirty Seconds to Mars oficiálne fungovať ešte v roku 1998. Doteraz má formácia na konte štyri štúdiové albumy – 30 Seconds to Mars, A Beautiful Life, This Is War a najnovší Love, Lust, Faith and Dreams, ktorý vyšiel len tento rok. Práve k nemu sa viaže obrovské celosvetové turné, ktoré skupina odštartovala v júni a potrvá aj v budúcom roku.

Z účinkujúcich na budúcoročnom Topfeste sú okrem Thirty Seconds to Mars aktuálne potvrdené aj skupiny Kabát, Horkýže Slíže, Zóna A, Heľenine Oči a speváčka Zuzana Smatanová.

Permanentky na festival sú už v súčasnosti v predaji v sieti Ticketportal. Aktuálne sú v ponuke za zvýhodnenú cenu 38 eur. K dispozícii je aj limitovaný počet VIP vstupeniek s množstvom benefitov.

1404664_638477129536996_1374025837_o

Zdroj: Agentúra DUNA