Toto je Stanley. Stanley ide 21. mája na Lovely Experience do Trnavy.

Stanley je múdry. Buď ako Stanley.

21. mája sa stane na jeden deň centrom kvalitného hudobného a audiovizuálneho zážitku mesto Trnava. V tamojšej Synagóge – Centre súčasného umenia sa totiž odohrá tohtoročný medzinárodný multimediálny festival Lovely Experience. Organizátori podujatia v týchto dňoch predstavujú kampaň Toto je Stanley” – séria virálnych videí štartuje dnes prvým videoshotom:

Celá plejáda „vizual artistov“ zo Slovenska i Čiech v jediný večer –  aj to je Lovely Experience

Multimediálna šou LOVELY EXPERIENCE sa blíži. Už o necelý mesiac vypukne v Trnave séria vystúpení, ktorá bude podľa slov organizátorov audiovizuálnym zážitkom pre všetky zmysly, na ktorý sa nezabúda. Popri kvalitných koncertoch sú totiž v programe pripravené vystúpenia domácich i zahraničných vizuálnych umelcov zo Slovenska i zo zahraničia. Celkovo sa tak na Lovely Experience predstaví desiatka vizual artistov zo Slovenskej i Českej republiky v šiestich dychberúcich číslach:

„Sme šťastní, že sa nám podarilo poskladať program z najväčších hviezd akrobacie, audio-vizuálneho umenia a zážitkových vystúpení. Je to výsledok dlhodobej práce, zosúladiť termíny každého vystupujúceho, priestor, technológiu a produkciu,“ prezrádza organizátor Matúš Izakovič.

Ako dodáva, realizácia netradičnej šou, situovanej taktiež netradične – v priestoroch historickej synagógy, si vyžaduje aj špeciálne produkčné nasadenie celého realizačného tímu. „Teší nás, že sa nám podarilo splniť náročné podmienky účinkujúcich v historickej budove synagógy a 21. mája doplníme jedinečný hudobno-vizuálny zážitok aj o živé objekty, akrobaciu, kreslenie svetlom, contemporary tanec a ešte oveľa viac,“ dodáva Matúš Izakovič. „Produkcia vystúpení vyžaduje oveľa viac ako pri kapelách alebo čisto vizuálnych vystúpeniach. Naložili sme si, ale vieme, že pre návštevníkov budú práve tieto súčasti našej šou nezabudnuteľným zážitkom, preto to určite stojí za to,“ odhaľuje Matúš zákulisie príprav večera. Na ktoré predstavenie sa ako „otec podujatia“ sám teší? „Pri vystúpeniach HOT CHIP, DATASSETTE a akrobacii, tanca a vizuálov sa osobne veľmi teším na light art – kreslenie svetlom, špeciálne vystúpenie pre Lovely Experience ešte návštevníci určite nemohli zažiť.“

Hudba tentokrát nebude sama – obohatí ju akrobacia, tanec, svetlá a efekty

21. mája bude v trnavskej synagóge nielen čo počúvať, ale bude sa aj na čo pozerať. Výšková akrobacia, kreslenie svetlom, vystúpenie tanečného humoru, tanečné predstavenie spojené s UV efektmi – program bude naozaj pestrý. Súčasťou a podmienkou každého hudobného vystúpenia na Lovely Experience je totiž aj jeho vizuálne stvárnenie. Okrem koncertov sa preto návštevníci festivalu môžu tešiť na videoprojekcie, tanečné a akrobatické čísla, svetelné i vizuálne efekty.  

Výšková akrobacia

Svoje sólo vystúpenie závesnej akrobacie na šále predvedie uznávaný český akrobat Tomáš Pintér, prezývaný aj „najodvážnejší akrobat“.

Kreslenie svetlom

Z Českej republiky pricestuje tiež light artista z tímu známeho Alexa Dowisa, ktorý predvedie šou kreslenia svetlom, takzvanú light art show. Alex Dowis upútal aj účinkovaním v šou Česko Slovensko má talent. Pred pár dňami sa predstavil na Slovensku ako exkluzívny hosť troch megakoncertov Lucie Bílej Fifty Fifty na bratislavskom Štadióne Ondreja Nepelu.

Akrobacia a tanec so svetelnými UV efektmi

Návštevníci sa môžu tešiť tiež na slovenskú tanečnú skupinu Vertigo, ktorá vystúpi so šou Human Light – tanečným vystúpením v efektných UV kostýmoch. Skupina taktiež zožala úspech v šou Česko Slovensko má talent.

Contemporary tanečné vystúpenie

Hostia si vychutnajú i contemporary tanečné vystúpenie. Šou moderného scénického tanca spája do jediného čísla prvky z rôznych žánrov od klasického tanca až po moderné štýly. Na festivale Lovely Experience tento tanečný štýl odprezentuje slovenská tanečná skupina Moving Souls na čele s Vikou Kozákovou, držiteľkou ocenenia Slovenský choreograf roka 2015.

Tanečný humor

Poznáte umelecké odvetvie, ktoré si hovorí tanečný humor? Ak nie, na Lovely Experience sa s ním zoznámite. S netradičným vystúpením pricestujú do Trnavy Všetečníci  – slovenská skupina tanečného humoru, špecifická krátkymi vtipnými príbehmi, zakomponovanými do svojich tanečných predstavení.

Hot Chip, Datassette, Purist, Dynamo Team a ďalší

Hudobnými headlinermi šou Lovely Experience 2016 sa stali hviezdy britskej alternatívnej scény – formácia Hot Chip, ktorá 21. mája v Trnave predvedie svoj DJ a vizuálny set. Ďalšou zahraničnou hviezdou Lovely Experience 2016 bude opäť umelec z Veľkej Británie – uznávaný electro producent Datassette, vlastným menom John M Davies.

Domácu stranu line-upu popri britskej elektronickej špičke budú zastupovať skupina Purist, a DYNAMO TEAM – dve formácie, na prvý pohľad žánrovo rozdielne, spojené spoločným menovateľom, zahraničným exportným potenciálom. Mená ďalších účinkujúcich organizátori zverejnia už čoskoro…

Vstupenky na podujatie Lovely Experience 2016 sú v predaji exkluzívne v sieti PREDPREDAJ.SK:  https://bit.ly/vstupenky_lovely_experience

Atmosféru doterajších ročníkov Lovely Experience si môžete pozrieť TU:

Sériu oficiálnych videovizuálov Lovely Experience 2016 si môžete pozrieť TU:

O komunite Lovely Experience

Lovely Experience prináša od roku 2010 zahraničných umelcov z oblasti tanečnej hudby a vizuálneho stvárnenia festivalu. V roku 2012 ukončila projekt veľkého festivalového stanu s elektronickou hudbou na festivale Topfest. Postupne si vytvorila špecializáciu na audio-vizuálne umenie a pre rok 2016 si vybrala za miesto konania historický priestor synagógy s multifunkčným použitím. Po umelcoch ako Above & Beyond, Chicane, Kosheen, ATB si slovenské publikum užije nový rozmer zábavy a trávenia voľného času.

Lovely Experience_ Oficialny vizual

www.lovelyexperience.sk
www.facebook.com/lovely.experience
www.facebook.com/events/1568118556837746
www.hotchip.co.uk

Zdroj: SOUL FOR SHOW