Tretí ročník festivalov Tell it quick sa začína už túto sobotu!

Dňa 1.12 sa oficiálne spúšťa tretí ročník filmového a fotografického festivalu Tell it quick. Festival si získal svojich fanúšikov za posledné dva ročníky, keď sa prihlásilo viac ako 400 filmov a fotografií z 7 krajín sveta (Slovensko, Česko, Nemecko, India, Čína, Venezuela, Poľsko).

V porote sa vystriedalo niekoľko známych osobností, či už z oblasti filmu alebo fotografie, ako boli napr. Anton Šulík, Petra Palevičová, Milena Miníchová, Jaro Vojtek, Eva Pavlíková, Peter Konečný, Katarína Žitňanská, Peter Reefe Kováč, Vladimír Javorský a ďalší. V minulom ročníku festivalu pomohlo množstvo partnerov. Odovzdávanie druhého ročníka bolo veľmi úspešne, keď sa sála S2 na Stanici Žilina-Záriečie vypredala do posledného miesta.

Prichádza nový ročník , v ktorom nastane len pár drobných zmien a pribudne aj niekoľko noviniek. Festivalu sa môžu zúčastniť amatéri ale aj profesionáli, ktorí radi točia filmy alebo fotografujú. Prihlasovať sa môžu v týchto kategóriach:

– Filmový festival:
o Sekundové filmy – 5 sekundový film a 60 sekundový film
o Nesekundové filmy – Animovaný film, dokumentárny film, hraný film, videoklip, experiment a špeciálne kategórie – prínos k tvorbe, cena diváka na facebooku, detská kamera a absolútny víťaz

– Fotografický festival:
o Ľudia/Portréty
o Makro
o Krajina/Príroda
o Šport

Na filmový festival môže jeden človek prihlásiť až 5 svojich prác. Pri fotografickom je pravidlo, že do jednej kategórie môže jedna osoba prihlásiť 3 fotografie. Filmy sa prihlasujú tak, že prídete na Facebook stránku festivalu : https://www.facebook.com/filmtiq , na nástenku napíšete svoje meno, kategóriu do ktorej filmy prihlasujete a následne dáte film zdielať. Pri fotografickom festivale je trochu iný postup. Svoje fotografie posielate na email – tell.it.quick@gmail, kde napíšete opäť svoje meno a kategóriu, do ktorej svoje fotografie prihlasujete. Pre víťazov je pripravených množstvo cien.

Prihlasovanie filmov a fotografií bude trvať od 1.12.2012 do 24.2.2013. Potom bude nasledovať hlasovanie poroty. Vo filmovej porote sa tento rok stretnú osobnosti ako herečka Zuzka Haasová, režisér Róbert Šveda, dokumentarista Tomáš Hulík, karikaturista Vladimír Javorský, režisér Marek Ťapák a mladá režisérka Iveta Grófová.  Vo fotografickom festivale uvidíte fotografov ako Katarínu Žitňanskú, Noro Meszároša, Lukáša Faturíka a Miroslava Pfliegla.

Po ohodnotení poroty bude nasledovať slávnostné odovzdávanie cien festivalov Tell it quick, ktoré sa opäť uskutoční na Stanici Žilina-Záriečie. O dátume odovzdávania cien budeme našich fanúšikov čoskoro informovať.

Tento rok pripravujeme pre našich fanúšikov aj novinku. Už túto sobotu spolu so spustením nového ročníka, uvedie festival svoju titulnú skladbu, ktorá nahrala a naspievala skvelá kapela z Banskej Bystrice – Chilly Práshock spolu so skvelým spevákom z kapely Vandali a Čad – Pištom.  V tomto odkaze nájdete spomínanú udalosť, ktorá sa týka uvedenia pesničky na svetlo sveta: https://www.facebook.com/events/490336427663959/?fref=ts

Festival je o ľuďoch, o veľkej podpore. Ale tento festival by ako aj každá udalosť nemohla fungovať bez skvelých parterov. Tento rok pomohli festivalu noví ale aj partneri, ktorí pomohli festivalu aj minulý ročníkoch : RU.LES, knihyinak, agetúra Triad, ikarus.sk, Film Europe, Cine-max, 3gservis.sk, Asus, PC Revue, Score, Maštinská, Divas Drink , iFotoVideo, StredTV, Milsy, Kinema.sk, Kinečko, Scart, Bosch, Prvá cestovná, Trendy Šperky, PantaRei, Kytary.cz, Digital Comp a mnoho ďalších. Partneri stále pribúdajú a my sa festival snažíme robiť najlepšie ako vieme a dopriať filmárom a fotografom skvelé prostredie a priestor pre ich nápady a tvorbu.

Tešíme sa na každý príspevok a veríme, že festival posunieme kvalitou o niečo ďalej. Ešte raz pripomíname : Začíname 1.12.2012 !!!

Viac info nájdete na facebook stránkach alebo na webe festival :
www.tellitquick.sk
https://www.facebook.com/filmtiq
https://www.facebook.com/fototiq

Zdroj: Bc. Siska Slavomír