Trio Hlavenková – Török – Nosek poprvé společně na pódiu!

Nadžánrová klávesistka, skladatelka a producentka Beata Hlavenková vystoupí v ostravském Cooltouru v neděli 15. července poprvé v čele nového tria Hlavenková – Török – Nosek.

Hlavenková zaznamenala se svými projekty úspěch v České republice i zahraniční, o čemž svědčí nespočet nadšených recenzí i několik hudebních cen Anděl. V Ostravě představí svou sólovou tvorbu z alb Theodoros, Scintilla i zcela nové, prozatím nevydané kusy. Navíc zcela poprvé se svým triem, tvořeným bubeníkem Michaelem Noskem (Personal Highway, Eggnoise, Jana Lota aj.) a vynikajícím slovenským trumpetistou Oskarem Törökem (Wojtek Mazolewski Quintet, Vertigo, Leszek Możdżer a další).

 

Hlavenková je absolventkou ostravské konzervatoře, vystudovala University of Massachusetts, působila v uskupeních S´aight, Face of the Bass, ke spolupráci ji přizvali Věra Martinová, Yvonne Sanchez, Vertigo Quintet, Toxique, Triny, Ondřej Konrád, David Dorůžka, Justin Lavash, Karka Šarkozi, Ondřej Ruml, Iva Bittová, v posledních letech ji můžete vidět jak sólo, tak v rámci skupiny Baromantika Lenky Dusilové. Obrovský zájem vzbudilo její aktuální vánočně laděné album Bethlehem, spolupracuje s taneční skupinou VerTeDance, její hudba doprovází také dvoudílný televizní film Davida Ondříčka Dukla 61.

Beata Hlavenková zůstane v Ostravě celý týden. Jako členka odborné poroty hudební konference a přehlídky Czech Music Crossroads zasedne v diskuzním panelu o vzdělání hudebníků v zahraničí.

Na Colours of Ostrava vystoupí s pohádkovým projektem Pišlické příběhy s neodolatelným vyprávěním Ivana Trojana a v triu Barová – Dusilová – Hlavenková.

www.beatahlavenkova.com
www.facebook.com/hlavenkovabeata
www.facebook.com/events/182515165753062

Zdroj: TS
Foto: Anežka Horová