Tu v dome, Queer Jane, Grázel a ďalší na Voices Live 37.

Na poslednej tohoročnej lajfke vystúpia vo štvrtok 27. novembra v Divadle Tower Stage kapely Tu v dome a Queer Jane. Premiéru budú mať filmy Martiny Slovákovej Quo vadis, Ingrid? o živote Ingrid Kosovej a videofilm Krajina harmónie o Soni Holúbkovej. Moderátori sa budú rozprávať so spisovateľom Tomášom Vargom o knihe Grázel a s grafickým dizajnérom Dodom Dobríkom o jeho ilustráciách a vášni pre zdravé jedlo.

Nezisková organizácia Voices pripravuje už tridsiate siedme pokračovanie série kultúrnych podujatí, ktoré v dvojhodinovom programe tradične spájajú premietanie krátkych filmov, čítačky slovenskej literatúry, rozhovory so zaujímavými hosťami a akustické koncerty hudobných skupín.

Bratislavská kapela s pesničkárskym feelingom a akustickým zvukom Tu v dome zahrá skladby z albumu Protichodné chute, ktorý vyšiel len pred pár týždňami vo vydavateľstve Slnko records. “Pred rokom som na Voices Live bol s Korben Dallas. Bola to veľmi príjemná akcia a som rád, že teraz prídeme s Tu v dome. Zahráme pár pesničiek s pôvodnými textami, ale bude tam aj niečo zo zhudobňovania klasikov, ktoré nás baví,“ hovorí bubeník kapely Ozo Guttler.

Neobyčajným zážitkom bude premiéra dokumentárneho filmu Martiny Slovákovej Quo vadis, Ingrid? Mladá riaditeľka kreatívneho štúdia Cukru ho nakrúcala so svojím tímom vo Zvolene a je o Ingrid Kosovej, ktorá sa svojimi aktivitami usiluje o väčšie porozumenie a rešpekt medzi nami. O zdravom jedle a grafickom dizajne sa budú moderátori Andrea Ungvölgyi a Ivan Ježík rozprávať s Dodom Dobríkom, ktorý je autorom nádherných obálok viacerých kníh či premyslenej vizuálnej identity podujatia TEDxBratislava. Svoj debutový album Loveshy predstaví divákom skupina Queer Jane. Ich rock and rollové pesničkárstvo má už svojich verných fanúšikov a po 27. novembri k nim dozaista pribudnú ďalší.

V rozhovore a krátkom filme hostitelia predstavia Soňu Holúbkovú, dušu medzinárodného festivalu tvorivosti a fantázie Jašidielňa. Soňa je Slovenkou roka 2013 a veľkou priateľkou slobody, tvorivosti a rovnocennej spolupráce s ľuďmi s postihnutím. Agentúra podporných služieb v Žiline, ktorej je riaditeľkou, získala Cenu Nadácie Orange za rok 2013 v kategórii Sociálna inklúzia.

V nominácii na ocenenie Anasoft Litera 2014 boli popri skúsenejších aj viacerí predstavitelia nastupujúcej generácie. Debutant Tomáš Varga získal s novelou Grázel Cenu čitateľov denníka SME. Na novembrovej lajfke sa s ním porozprávame a niečo si aj z jeho knihy prečítame.

Vstupné na podujatie, ktoré sa koná vo štvrtok 27. novembra o 19:00, je 5 eur. Lístky je možné si kúpiť v sieti Ticketportal. Priamy prenos a neskôr záznam bude možné sledovať na www.metoo.sk/voicestv. Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili partneri Divadlo Tower Stage, Goodone a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo.sk. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien.

01 vizual k Voices Live 37

 Zdroj: Voices