Tuba, akustická gitara a Walter Schnitzelsson trochu inak. Vypočujte si ich nové EP.

Walter Schnitzelsson sú naspäť z ďalekých ciest, plní optimizmu, nadhľadu a austrálskej bezstarostnosti. Rovnaké atribúty by sa dali pripísať aj ich novému hudobnému počinu.

Skupina okolo Jozefa Rezníka v týchto dňoch na Slnku Records vydáva svoje prvé čisto akustické EP Ebony Session a medzi štyrmi skladbami sa nachádza aj na jeseň zverejnený videosingel Million Years.

WSCH2

“EPčko sme nahrávali ešte počas leta v štúdiu Mareka Rakovického s famóznym hráčom na tubu Dominikom Kobulnickým. Doteraz čakalo odložené v šuplíku, lebo som zdrhol do Austrálie. Chceli sme hlavne nahrať tento trochu netradičný počin, keď sa na pódiu stretne gitara s tubou. Prvýkrát sme niečo podobné odohrali ako ‘support‘ pre Peta Dohertyho a povedali sme si, že by bola hlúposť v tom nepokračovať,” prezrádza o svojom diele gitarista a spevák Jozef Rezník. „Je to špecialitka. Akustické pesničky v podaní mojej maličkosti, Dominika na tube a Mira Michaleho na perkusiách.“

Frontman objavu roka minuloročných Rádiohláv Jozef Rezník strávil na cestách dokopy tri mesiace a prvý uvítací koncert odohral vo svojom rodnom Ružomberku. „‘Down Under‘ je naozaj krásna krajina. Ľudia sú tam zvyknutí usmievať sa, čo ti dodá veľa energie, doslova ti to vyčistí hlavu. Samozrejme prišlo kopec inšpirácie, čo sa zrejme prejaví aj v kapele, keďže máme naozaj veľa materiálu. Musíme s tým niečo robiť, tak pekne počkajte, niečo z nás vypadne. Zatiaľ si užite Ebony Session, lebo tuba vraj lieči,“ usmieva sa hudobník.  

Najbližšie sa dá „Waltrov“ vidieť v bratislavskej Berlínke v SNG 11. marca. Dovtedy si môžete všetky skladby z nového EP Ebony Session napočúvať na ich Bandcamp profile.  

Stream a predaj EP Ebony Session: https://wsch.bandcamp.com/
Web: https://www.wsch.sk
Facebook: https://www.facebook.com/walterschnitzelsson

Zdroj: Slnko Records