Tublatanka ukončí výročné turné Vianočným koncertom v Trenčíne!

Slovenská rocková stálica Tublatanka ukončí turné k 30 výročiu založenia kapely Vianočným koncertom. 26. decembra v Trenčíne pridá k najväčším hitom aj skladby z vianočných albumov Vianočný deň a Poďme bratia do Betlehema. Pre fanúšikov chystá ďalšie prekvapenia – dokument o skupine a koncertné DVD, ktoré vyjde na budúci rok.

Rocková skupina Tublatanka má za sebou turné k 30. výročiu založenia kapely. Na 14-tich vypredaných koncertoch po Česku aj Slovensku dokázala, že má aj po rokoch dostatok elánu a energie! Tublatanka ukončí turné špeciálnym koncertom. 26. decembra v Piano Clube v Trenčíne zahrá prierez svojou tvorbou a pridá aj vianočné piesne z albumov Vianočný deň a Poďme bratia do Betlehema. Na koncerte vo finále vystúpi aj so svojimi hosťami sláčikovým kvartetom Adventure Strings, s ktorým absolvovala celé turné.

Tublatanka

„Celé turné 30 rockov Tublatanky bolo pre nás veľkým sviatkom a zároveň ďalšou veľkou školou. Mali sme výborný pocit, fanúšikovia vytvorili fantastickú atmosféru a haly boli vypredané. Po dva a pol hodine hrania nás úplne dostali, keď skandovali slovo ĎAKUJEME ! Vtedy sme mali  hrejivý pocit, že tých našich 30 hudobných rokov stálo za to! Ďakujem mojim hlasivkám, že mi na náročnom turné ale aj dlhé roky na scéne bez problémov dobre slúžili.“ Konštatuje líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Kapela sa rozhodla turné 30 rockov Tublatanky zdokumentovať aj na DVD. Filmový štáb nakrútil 12-timi kamerami a modernou technikou na HD záznam vystúpenia v Prahe a v Brne.

Tublatanka

„Nakrútili sme aj dokument o Tublatanke, ktorý bude súčasťou koncertného DVD. Točili sme ho na krásnom tradičnom mieste pre našu krajinu a to na hrade Devín v blízkosti Bratislavy. Fanúšikovia sa tak dozvedia viac informácií o nás a našej histórii. DVD s názvom Tublatanka 30 rockov vyjde na budúci rok.“ Plánuje Maťo Ďurinda.

„Veľa fanúšikov nám písalo, aby sme náš koncertný program zaznamenali, pretože si  to zaslúži. A tiež sa im páčilo  spojenie našich skladieb so sláčikovými nástrojmi. S chlapcami z Adventure Strings sme si dobre rozumeli a tešíme sa na spoluprácu aj na ďalších piesňach.“ Konštatuje basgitarista Juraj Topor.

Tublatanka

Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser zahrajú posledný koncert turné 26.12 2013 v Trenčíne. V cene VIP vstupenky na balkón je aj DVD Tublatanky. Lístky si môžete kúpiť v sieti Ticketportal, priamo na mieste, alebo na https://pianoclub.sk/new/index.php?page=akcie&ID=600

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Petr Tibitanzl