TUNING ZRAZ Svidník: Šampionát Tuning Battle vo Svidníku: Exkluzívna ponuka v kategórii show&shine!

Šampionát Total DIP Tuning Battle prináša na slovenské a české zrazy absolútnu špičku v kategórii show&shine. Tento rok má v každej krajine v programe po šesť kôl. Slovenský seriál sa uzavrie 9. augusta na TUNING ZRAZ-e Svidník.

Cieľom súťaže je nájsť a oceniť najlepšie tuningové klenoty z domácich zrazov. Atraktivitu šou zvyšujú krásne hostesky a originálne predstavenie súťažných áut.

battle-1

V aktuálnej sezóne sa v rámci Tuning Battle Slovakia (zatiaľ) zaregistrovalo v 11 kategóriách 155 účastníkov. Podľa pravidiel môžu získať 50% bodov za styling, 40% sa prideľuje za funkčný tuning a 10% zohľadňuje celkový dojem. Pre účasť v súťaži je nutná registrácia, ktorá prebieha od 9.00 do 11.30 v stánku Total Dip Tuning Battle a je bezplatná. Pri hodnotení sa kladie dôraz predovšetkým na kvalitu, rozsah, nápaditosť a celkové prevedenie.

Okrem rozdelenia do jednotlivých kategórii sa vyhlasuje na každej akcii Best of Best (najlepšie auto zrazu), Best interier, Best engine, Cena organizátora a Cena hostesiek. „Tento rok sme trendovo svedkami skôr decentného tuningu, čo znamená, že majitelia sa zameriavajú na čistý štýl s jemnými úpravami kolies, podvozku, zahladením sériových nárazníkov a nepatrnými úpravami interiéru. Z našej strany preferujeme vlastný štýl s originálnymi nápadmi a musím povedať, že, či už na Slovensku alebo v Česku, sme našli viacero zaujímavých projektov,“ uviedol Róbert Šimko.

battle-2

Do súťaže sa môžu prihlásiť tiež zahraniční účastníci zrazov. Na medzinárodnej scéne sa však každoročne s úspechom presadzujú aj naši tuneri. Tento rok získal napr. Marek Horáček so Škodou 100 na Auto Moto Show v Budapešti dve ceny, z toho jednu od Auto Bildu a v Krakove dominoval v street scene David Badanik s Nissan Silvia.

Slovenské finále sa uskutoční 18. – 19. októbra na Autosalóne v Nitre a posledná šanca nominovať sa bude práve vo Svidníku. „Predpokladáme, že podobne, ako pred rokom, aj na tohtoročnom zraze nájdeme nové a zaujímavé autá. Predsa len budeme na konci republiky a vo Svidníku je vždy hojná účasť Poliakov, preto sme plní očakávaní. Na účasť vo finále je potrebné absolvovať dve kolá, ale vo výnimočnom prípade môže súťažiaci získať nomináciu na základe divokej karty udeľovanej hlavným organizátorom Tuning Battle, teda šanca je otvorená aj pre tých, ktorí prídu práve do Svidníka,“ dodal R. Šimko.

tzs-2014-plagat-a1-verz05-spadavky-2mm-krivky

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.