Twenty One Pilots vydali v poradí siedmy štúdiový album Clancy

Čakanie sa o týždeň posunulo, ale nový album Twenty One Pilots je konečne tu.

Prvé náznaky projektu autori odhalili už vo februári roku 2021 pri propagácii predchádzajúceho albumu Scaled and Icy, keď sa spevák Tyler Joseph nechal počuť, že záverečná skladba albumu Redecorate funguje ako „zámerný náznak toho, čo chce kapela robiť ďalej “. Temnejší tón piesne skutočne vybočuje z inak trblietavo-farebného zvuku svojho materského albumu. V rozhovore zo septembra 2022 Joseph potvrdil, že budúci album kapely uzavrie príbeh postavy Clancyho a fiktívneho mesta Dema, ktoré boli predstavené na ich piatom albume Trench (2018).

15. februára 2024 boli na streamovacích platformách aktualizované obaly albumov Scaled and Icy, Vessel (2013), Blurryface (2015) a Trench tak, že boli čiastočne zakryté červenou páskou. Krátko nato začali ľudia na sociálnych sieťach zverejňovať, že dostali od kapely tajomné listy. V rovnakom čase sa v mnohých krajinách začali objavovať billboardy a plagáty s novým logom kapely.

22. februára 2024 kapela zverejnila na svojich sociálnych platformách video s postavou, ktorá sa predstavuje ako Clancy. Vo videu zhromažďuje príbeh predchádzajúcich troch albumov a jeho niekoľkých pokusoch o útek z Dema. Hlavná postava sa na albume vracia do Trencha, aby oslobodila svojich spoluobčanov z Dema so svojou novo získanou zázračnou mocou z albumu Scaled and Icy. Album Clancy vzniklo v spolupráci s Paulom Meany, ktorý bol významným producentom aj pri albume Trench a asistoval pri produkcii dvoch piesní z albumu Scaled and Icy.

Americké duo sa taktiež chystá na svetové turné s názvom The Clancy World Tour. To začne 15. augusta v americkom Denveri a vyvrcholí 14. mája 2025 v Londýne. Predtým však kapela ešte zavíta 12.4.2025 do pražskej O2 Arény.

Tesne pred vydaním albumu kapela vydala videosingel The Craving , ku ktorému pribudol videoklip k skladbe Navigating.

Zoznam skladieb:

  1. Overcompensate
  2. Next Semester
  3. Midwest Indigo
  4. Routines In The Night
  5. Backslide
  6. Vignette
  7. The Craving (Jenna’s Version)
  8. Lavish
  9. Navigating
  10. Snap Back
  11. Oldies Station
  12. At the Risk Of Feeling Dumb
  13. Paladin Strait

ALBUM 
TURNÉ
PRAŽSKÝ KONCERT

TS