Unikátna česko-slovenská spolupráca! Janka Kozáková a Lenka Dusilová predstavili spoločnú skladbu!

Skladba s názvom Líščie údolie sa nachádza na albume Mukatada Iba Láska, ktorý vyšiel koncom minulého roka.

Kapela Mukatado sa tesne pred Vianocami rozhodla potešiť svojich fanúšikov. Do rádiového éteru posiela spoločnú skladbu s vynikajúcou českou speváčkou Lenkou Dusilovou. Pesničku Líščie údolie zložila Janka Kozáková, speváčka kapely Mukatado spolu s Lenkou Dusilovou. Autorom textu je Roman „Galo“ Galvánek z kapely O.B.D., bicie do skladby nahral známy bubeník Martin Valihora.

Janka Kozáková a Peťo Dobrík z Mukatada sa s Lenkou poznajú už 14 rokov, dokonca spolu s Davidom Kollerom v roku 2009 pokrstila ich prvý album Vo výšinách. 

foto Janka MUKATADO a Lenka Dusilova

„Spolupráca s Lenkou je pre mňa veľmi vzácna, už dlhšie som túžila nahrať s ňou nejakú peknú skladbu. Takéto veci však treba nechať plynúť a myslím si, že ten správny čas nastal práve, keď sme nahrávali náš prvý oficiálny album. Lenka je podľa mňa výnimočná interpretka, ktorá dokáže neuveriteľným spôsobom cítiť hudbu a odovzdávať ju ľuďom. Veľmi sa teším, že to vyšlo,“ prezradila Janka Kozáková. 

Lenka Dusilová si tento rok na cenách hudobnej kritiky Anděl odniesla titul Speváčka roka a vydala aj svoj druhý štúdiový album s elektronicko-folkovou zostavou Baromantika –  V hodině smrti, ktorú 18. februára predstaví aj v Bratislave.

Do Banskej Bystrice sa vraciam často vďaka dlhoročnému priateľstvu s Jankou a s Peťom z Mukatada. A taktiež ma veľmi baví táto krajina. Keď nahrávali album Vo výšinách, priniesla som do štúdia jeden z mojich nedotiahnutých hudobných fragmentov, z ktorého sme spravili krásny femini duet,“ prezradila Lenka Dusilová, ako vznikla jej spolupráca s Mukatadom. 

Pre Mukatado je to už druhý duet, ktorý zverejnili tento rok, prednedávnom predstavili skladbu Hladina, ktorú nahrali s Robom Opatovským.

Zdroj: Andrea Pivarčiová