UNIKÁTNY HUDOBNÝ PROJEKT ANALEMMA CHYSTÁ DVA KONCERTY V BRATISLAVE A BANSKEJ ŠTIAVNICI!

„Základ tvorí clivá hra sláčikového kvarteta, klavírne melódie sú tu zas chladné, znepokojivé, niekedy pripomínajú klopkanie padajúcich cencúľov pod oknami.“ „Bolo to tesné, no Analemma v réžii Shiny a Slava Solovica sa na poslednú chvíľu stihla zaradiť medzi najlepšie slovenské nahrávky roka,” ozývali sa chvály na album v podaní ústrednej postavy vydavateľstva Slnko Records a rešpektovaného huslistu, skladateľa a producenta.

Projekt Analemma najbližší mesiac zažije svoje živé prevedenie dvakrát – už 12. júna v bratislavskom Štúdiu 12 na Jakubovom námestí a potom ešte raz v rámci dramaturgicky výborne poskladaného festivalu Zvuk for Štiavnica 21.6., v Kostole sv. Kataríny v Banskej Štiavnici.

„Slavo Solovic zložil krásny, pomalý, severský materiál, ktorý ma mimoriadne oslovil a vtiahol do jeho hudobnej krajiny, ktorú som sa pokúsila zabývať,” hovorila o novom projekte Analemma ešte v decembri minulého roka Shina, speváčka a skladateľka z kapely Longital a zakladateľka značky Slnko Records. Shina si už vyskúšala spolupráce a komponovanie v rôznych zostavách, či už ako duo, trio, s elektronikou, naživo, alebo v štúdiách.

Tentokrát pracovala s hotovým hudobným základom, o ktorý sa postaral Slavo Solovic, známy napríklad z orchestrálnych aranžmánov pre Korben Dallas alebo Sendreiovcov, ale aj ako tvorca filmovej a divadelnej hudby, opier a ďalších hudobných útvarov. Výsledkom je zimomriavková scénická hudba so severským nádychom a vhodne zakomponovanou elektronikou.

Shina/Solovic – Deň Noc (Analemma audio):

Naživo Analemma odznie už túto stredu v deväťčlennej zostave na Jakubovom námestí v Štúdiu 12 v Bratislave. Okrem spevu, klavíra a sláčikových nástrojov nebudú chýbať zbory, klarinet či celesta. Na úvod programu sa so svojím sólo projektom v troch pesničkách predstaví Matúš Uhliarik, ktorý si vzápätí zahrá aj v Analemme ako inštrumentalista, spevák aj dirigent. Vstupenky v predpredaji nájdete na stránke slnkorecords.sk. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Matúš Uhliarik – Amazing grace (A capella cover):

Druhý plánovaný koncert Analemmy sa uskutoční v Banskej Štiavnici na festivale Zvuk for Štiavnica, kde Shina, Slavo Solovic a kapela vystúpia v atraktívnom programe spolu s menami ako Elektro Guzzi, Polajka, Fala, Pressburger Klezmer Band a ďalší.

ĎALŠIE INFO

Predpredaj lístkov na Analemmu v Bratislave: https://www.slnkorecords.sk/koncerty#id3221

O festivale Zvuk for Štiavnica: https://zvukforstiavnica.sk

Shina/Solovic – Deň Noc (Analemma audio): https://youtu.be/2y91QyUoLgE

Matúš Uhliarik – Amazing grace (A capella cover): https://youtu.be/VkNOg8wYEpc

Shina/Solovic – Nová tvár (Analemma audio): https://youtu.be/cheCqhvNZi8

Shina/Solovic – Na okraji vzťahov (Analemma audio): https://youtu.be/s25-jZTZYAY

Zdroj: TS