Urban Market Friday Night w/ ajlávmjuzik.

1 večer, 9 DJov a 4 B2B súboje. Urban Market a internetové vydavateľstvo ajlávmjuzik prinášajú  tú najhorúcejšiu warm-up párty plnú hip-hopových beatov, elektroniky a divokých kombinácií! V úvode vám krv v žilách rozprúdi MtotheG, ktorého vystriedajú štyri back to back djské sety v podaní: Renk x Petijee, Ujko x Emil, Biomat x Inso a Jimmy Pé x Fat Kit set. Hudobné šialenstvo doplnia vizualizácie od VJ Sicknico a VJ Mikaela.

Urban Market, predajná výstava dobrej módy, dizajnu a kreatívnej tvorby nielen zo Slovenska spojená s množstvom sprievodného programu, sa aj tento rok hlási so svojou predvianočnou edíciou. Hlavný program v Starej tržnici už tradične doplnia dva neviazané žúry v KC Dunaj.

Piatková párty sa ponesie v znamení internetového vydavateľstva ajlávmjuzik, ktorého zakladateľ, MtotheG, sa so svojou bohatou zbierkou vinylov plnou hip-hopových klasík postará o otvorenie večera. Následne sa mixpultu ujmú dvaja mladí beat-makeri, chodovský rodák Renk a Prešovčan Petijee. Obaja chalani majú na konte čerstvé release, Renkovi 17. novembra vyšlo dlhoočakávané, dvojskladbové LP Magnificient Desolation, ktoré vás vezme na výlet na mesiac a späť na zem. Len tri dni na to sa vydania dočkalo aj EP T.O.F. od Petijeeho, na ktorom sa okrem iných nachádza aj nostalgická Hravosť a spoločný počin s Biomatom s názvom Cink.

Ujko a.k.a. Prezident Lourajder sa v poradí druhom B2B súboji večera stretne na jednej strane mixu s Emil-om, jednou polovicou dua Emonoizboyz. Obaja spolu pravidelne spolupracujú, či už pri skladbách Prezidenta Lourajdera, kde ten prvý rappuje a Emil tvorí beaty, alebo pri tvorbe mixov.

Emila s Ujkom vystriedajú dvaja nadupaní turntablisti, Biomat a Inso. Obaja majú za sebou dlhé roky naberania skills, Inso onoho času ešte ako drum’n’basový dj spolu s B-Complexom, Tasunom a X2umom zakladal 300 Hrmených crew, ktorá organizovala žúry v SubClube s názvom Hromozvod. Aktuálne už však v jeho setoch nájdete doslova všetko možné, nebojí sa ani tých najdivokejších kombinácií a mash-upov. Biomat svoje vycibrené schopnosti v oblasti turntablismu ukázal na minuloročnom albume Montáž, ktorý je krásnym príkladom toho, že aj gramofón sa dá použiť ako plnohodnotný hudobný nástroj (a okrem toho vyšiel v limitovanej edícii ako hratelný vinyl v tvare A6 pohľadnice!).

Na dobrú noc vám nadránom v poslednom z piatkových setov zahrajú Jimmy Pé a Fat Kit set. Jimmymu Pé tento rok vyšiel debutový album Insomnia, na ktorom spolupracoval s množstvom slovenských, aj zahraničných hudobníkov, akými sú talentovaná speváčka Tante Elze, britský spevák Conor Nutt, či írsky producent Sina. Pod názvom Fat Kit set zase skrýva Pavol Kulich, jedna polovica skupiny Fat Kit, ktorá bola minulý rok vďaka debutovému EP 87 Bears nominovaná na cenu Nováčik roka RadioHead_Awards 2014.

Djské sety budú sprevádzať aj vychytené vizualizácie, o ktoré sa postarajú VJ Sicknico a VJ Mikaela. Sicknico je inak dvorným VJ-om Emonoizboyz a pod aliasom OSEM sa venuje aj streetovej maľbe v PEKPEK crew. Mikaela a.k.a. Miša Chmeličková je grafická dizajnérka a ilustrátorka, ktorú môžete poznať aj cez jej značku Planéta 220 a tiež vďaka fascinujúcim výtvorom, ktoré vyrába na stenách len za použitia lepiacej pásky.

Urban Market 2014 (Winter Edition)
12. 12. 2014 / 20:00 / KC Dunaj / Vstupné: 5Eur

Predvianočná predajná výstava dobrej módy, dizajnu, kreatívnej tvorby nielen zo Slovenska spojená s množstvom sprievodného programu.

Otváracie hodiny Starej tržnice:
SOBOTA (13.12.) : 12:00 – 23:00 (Late Night Shopping)
NEDEĽA (14.12.) : 11:00 – 19:00

Vstupné:
2 € – Stará tržnica (sobota/nedeľa)
8 € – Stará tržnica + parties v KC Dunaj~ – predpredaj.sk (limited)

Sprievodné podujatia a parties:
KC Dunaj~, Nedbalova 3
WARM-UP: 12. 12. / 20:00 / (5 €) : Urban Market Friday Night w/ ajlávmjúzik
AFTER: 13. 12. / 21:00 / (5 €) : Urban Market Saturday Night

TUTO (Námestie SNP 25)
Urban Art Session vol. 4. / 12. – 14. 12.

Web:
www.urbanmarket.sk
www.cerstveovocie.sk

UM_Friday_Night

UM_Saturday_Night

Zdroj: Urban Market