Už o 7 týždňov vypukne festival Žákovic Open!

Už o 7 týždňov vypukne festival Žákovic Open! Hudobný festival v príjemnom prostredí Trenčianskych Bohuslavíc ponúkne od 25. do 26. júla výnimočnú rodinnú atmosféru a dobrú zábavu.

Na 14-tom ročníku si fanúšikovia môžu naživo vychutnať kapely Hex, Para, Le Payaco, Korben Dallas, Billy Barman, Moja reč a mnoho ďalších. Hudobnými hosťami z Českej republiky bude obľúbený Xindl X a skupina Midi Lidi. Ak ste doteraz povestný Žákovic ešte nezažili, máte sa posledný júlový víkend na čo tešiť!

Festival Žákovic Open už po 14-ty krát otvorí brány areálu pre fanúšikov dobrej zábavy. Hudobný festival sa uskutoční od 25. do 26. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach. Fanúšikovia sa aj tento rok môžu tešiť na prúd kvalitnej hudby z dielne slovenskej a českej hudobnej scény. 

„Na 14-tom ročník festivalu budú mať premiéru dvaja úspešní českí interpreti, Midi Lidi a Xindl X. Krásne zapadli do našej dramaturgie. Teší ma, že zahrá kapela Korben Dallas, ktorá je tento rok jednou z hlavných kapiel. Zábavu rozprúdia aj kapely Medial Banana, Billy Barman, Moja reč, Čad a ďalší. Samozrejme nebudú chýbať naše hudobné stálice – skupiny Le Payaco, Para a môj domovský HEX. Od minulého roka zažívame s Hexom parádne obdobie, sme nabití energiou a veľmi sa tešíme na tento ročník, pretože koncerty na Žákovic Open sú pre nás vždy jedinečné.“ Vysvetľuje usporiadateľ Tomáš Yxo“ Dohňanský.

Žákovic Open je výnimočný hudobný festival pri dedine Trenčianske Bohuslavice, kde sa pravidelne stretávajú spriatelené kapely. Na festivale s rodinnou atmosférou sa hudobníci zároveň stávajú divákmi a zabávajú sa spolu s obecenstvom. V malebnom prostredí Bošáckej doliny sa aj tento rok stretne niekoľko tisíc fanúšikov dobrej hudby.

„Mám radosť, že sa náš festival dostal medzi stálice domácej festivalovej scény. Za tých 14 rokov sme mali rôzne vízie o festivale, no sami ľudia si určili, že má ísť o stredne veľkú akciu, ktorá bude hlavne o slovenskej scéne s hosťami z Čiech. Našou prioritou je, aby sa u nás návštevníci, kapely, ale aj my organizátori cítili ako doma. Alebo ešte lepšie, ako na najlepšej dovolenke života.“ Spokojne dodáva Yxo.

14-ty ročník Žákovic Open bude plný netradičných hudobných spojení, ktoré vznikajú spontánne na pódiu. Nebude chýbať ani futbal medzi hudobníkmi a návštevníkmi festivalu, ktorý je svetovou raritou Žákovic Open. Organizátori pripravujú „chill out“ zónu, o ktorej diskutujú priamo s fanúšikmi festivalu.

„Pre nás je interakcia s fanúšikmi veľmi dôležitá a sme radi, že si náš festival zobrali aj za svoj. Veľa ľudí už poznám podľa tváre, či mena. Je to pre nás jedna veľká párty s priateľmi. Kto to doteraz nezažil, je najvyšší čas!“ S úsmevom konštatuje Yxo Dohňanský

Lístky na festival Žákovic Open si môžete kúpiť v sieti Ticketportal, na www.predpredaj.sk, v Penzióne Žákovic alebo v predajni Dr. Horák na Medenej ulici v Bratislave. Všetky potrebné informácie o 14. ročníku festivalu Žákovic Open nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

0 ZO_vizual

Zdroj: Propaganda House s.r.o.