Už v piatok štartuje HudBA na Mlynoch, zahrajú na nej kultové kapely Karpina,  Horkýže Slíže a Iné Kafe! 

Najstarší mestský festival na Slovensku štartuje už 29. mája s novým názvom HudBA na Mlynoch! Legendárny festival v bratislavskej Mlynskej doline ponúkne návštevníkom vynikajúci hudobný program, neopakovateľnú atmosféru aj kvalitné pivo.

Na obľúbenom festivale študentov odpália hity kultové kapely Karpina, Horkýže Slíže, Iné Kafe a mnoho ďalších. Tešiť sa môžete na pyrotechnickú šou Karpiny plnú peciek ako „Palo Laszlo“, „Nekromanca“, „Ing. Horváth“ či „Prievidza“. Skupina Horkýže Slíže si pre publikum pripravila prekvapenie a nový program s dávkou recesie. Nenechajte si ujsť najväčšiu májovú žúrku v Bratislave, organizátori objednali pekné počasie!

Už 29. mája 2015 štartuje najstarší mestský festival na Slovensku, HudBA na Mlynoch! Organizátori festivalu s takmer 21-ročnou tradíciou pripravili pre návštevníkom pestrý program. Legendárny festival v Mlynskej doline zabaví Bratislavčanov vynikajúcimi predstavením a neopakovateľnou atmosférou aj kvalitným pivom. Na obľúbenom festivale študentov odpália hity aj kultové kapely Karpina, Horkýže Slíže a Iné Kafe. Tešiť sa môžete na šou skupiny Karpina plnú najznámejších skladieb ako „Palo Laszlo“, „Nekromanca“, „Pysky“, „Ing. Horváth“ či „Nesmrteľná Prievidza“.

Na akciu HudBA na Mlynoch sa veľmi tešíme, preto sme vybrali tie najväčšie hity z nášho repertoáru. Publikum si užije aj našu pyrotechnickú šou. V našom programe nebudú chýbať ani špeciálne kostýmy, ktorými je Karpina povestná. Festival na Mlynoch má vyše 20 ročnú tradíciu a keďže tu hráme po prvýkrát, záleží nám na tom, aby publikum bolo maximálne spokojné. Okrem bratislavských návštevníkov, sem chodia tisíce študentov z internátov a medzi nimi budú určite aj takí, ktorí Karpinu nikdy nevideli naživo.“ Povedal Peter Deák, líder kapely Karpina.

2

Na mestskom festivale HudBA na Mlynoch zabaví publikum aj slovenská punk – rocková skupina Horkýže Slíže. Kapela je známa svojimi originálnymi, vtipnými textami a recesiou. Publiku v Mlynskej doline predvedú špeciálny program.

„Mestské festivaly máme radi. Predvedieme novú šou, s ktorou vystupujeme až do októbra. Program meníme dva až trikrát  do roka, aby to ľudí stále bavilo. Keď sa pozriete  na ostatné kapely máte pocit, že Horkýže Slíže sú iní, ale možno my sme tí normálni a oni sú iní. Mnohé kapely kašlú na rôzne špeciality a prekvapenia. Teda česť výnimkám. Fanúšikovia Horkýže Slíže sú práve zvedaví na to, čo tí exoti  zase vymysleli. Dúfam, že ich nesklameme.“ Vysvetlil Peter „Kuko“ Hrivňák, frontman skupiny Horkýže Slíže. 

1

Začiatkom 90-tych rokov bol festival známy ako Parkotéka a konal sa na rovnakom mieste ako dnes, teda v Mlynskej doline. V roku 1996 príchodom generálneho partnera sa zmenil názvov na  „Bažant na Mlynoch“. Tento ročník festivalu pokračuje  už pod novým názvom „HudBA na Mlynoch“.

„Legendárna študentská akcia je tu opäť, s novým názvom, ale so starou dobrou kombináciou: hudba, pivo, zábava a neopakovateľná atmosféra, ktorá trvá vyše 20 rokov. Žiaľ, bez generálneho partnera nie sme schopní pokryť všetky výdavky spojené s podujatím. Preto sme boli nútení dať vstupné aspoň v symbolickej výške 3 eurá. Veríme, že to pochopíte.“ Vysvetlil organizátor festivalu Andrej Pagáč.

3

Organizátori najstaršieho mestského festivalu zabezpečili na 29. mája ďalšie priestory a pekné počasie. Zábavu na festivale „HudBA na Mlynoch“ si užijú milovníci rôznych štýlov hudby. Na hlavnom pódiu vystúpia populárne kapely, vo vestibule si vychutnáte ľudovú hudbu, v Unique clube dávku modernej muziky a v kryte pod terasou hudbu v štýle house. Na festival „HudBA na Mlynoch“ premávajú linky MHD číslo 31, 39 a 139.

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3687/hudba-na-mlynoch. Pri kúpe troch vstupeniek je štvrtá zadarmo. Cena lístka priamo na mieste stojí 3 eurá. Všetky informácie nájdete na https://www.facebook.com/events/396258577246033/.

HudBA na Mlynoch  29.5. 2015

Hlavné pódium:
15:45 DLB
16:25 KAM Z KONOPÍ
17:05 INTREPID
17:45 PIPES and PINTS
18:45 FROM OUR HANDS
19:45 SMOLA A HRUŠKY
20:45 KARPINA
21:45 INE KAFE
22:45 HORKÝŽE SLÍŽE
00:00 KMEŤOBAND

Vestibul:
KOZOVANKA
DJ MILES (unique rezident)

Unique:
Robert BURIAN
support DJ ERICK (rezident unique)

Kryt:
MAD SKILL
support DJ SANCHEZ (rezident unique)

namlynoch_0

Zdroj: Propaganda House s.r.o.