V Bratislave vystúpi britský objav Dark Horses, podporí ich Kosa z nosa.

Na Slovensko prichádzajú väčšinou zahraničné kapely, ktoré sú už za zenitom, málokedy sa podarí priviezť interpreta, ktorý je práve na vrchole, a len výnimočne sa tu objaví kapela, ktorá sa podľa hudobných kritikov ešte len stane kultovou.

Anglických Dark Horses, ktorí vystúpia 18. apríla 2014 v bratislavskom Nu Spirit Clube, zbožňujú nielen renomovaní hudobní recenzenti, ale medzi ich fanúšikov patria aj kapely Sigur Ros, Tane Impala či Black Rebel Motorcycle Club.

dark horses1

Hypnotický protopunk na spôsob Siouxie and the Banshees či Joy Division pôsobí dojmom, ako keby vás preniesli v čase do roku 1977 a teleportovali do práve otvoreného londýnskeho punkového klubu. Kapelu, ktorej dominuje uhrančivý prejav speváčky Lisy Elle, niektorí recenzenti prirovnávajú aj k Yeah Yeah Yeahs či The XX.

Kapele Dark Horses bude predskakovať bratislavská legenda Kosa z nosa, ktorá zreje ako víno a asi ešte nikdy jej to hudobne nešlapalo tak ako teraz. V zložení Braňo Špaček, Boris Ondreička, Fedor Frešo a Viktor Frešo postavila mierne do úzadia svoju melancholickú polohu a produkuje priamočiare vypaľovačky na spôsob amerických Sugar alebo kapiel okolo značky Matador Records.

dark horses2

Predpredajové vstupenky na koncert Dark Horses a Kosy z nosa stoja 5 eur a dajú sa kúpiť na stránke www.orepole.sk, na mieste bude vstupné 7 eur.

www.orepole.sk
https://www.facebook.com/events/1433436960233947

Zdroj: Agentúra Ore Pole