V novom klipe IMT Smile sa objaví aj Britney Spears.

Skupina IMT Smile sa vo svojom novom klipe k piesni Cesty II. triedy totálne odviazala. Spolu s ňou sa zabávala aj stopárka hore bez a obyvatelia obce Turecká, v ktorej sa videoklip nakrúcal.

Takýto veselý klip kapela IMT Smile ešte nemala. Jeho autorom je režisér Miro Remo, ktorý pred pár dňami na MFF v Karlových Varoch odpremiéroval svoj prvý celovečerný film Comeback. Za kamerou stál Jaroslav Vaľko alias Jaris, ktorý s IMT Smile spolupracoval už pri klipe S.O.S.

„Jaris je kapacita. Je to kamarát, kameraman, ktorého pohľad na svet plne rešpektujem. Čo to sme už spolu potočili a veľmi dobre sa dopĺňame. Verím ale, že to najlepšie spoločné nás ešte len čaká. Som rád, že svojou prácou sme získali Ivanovu dôveru, vnímam to ako isté zadosťučinenie,“ teší sa režisér klipu Miro Remo.

Ivan Tasler & IMT Smile (photo by Lenka Imrichova)

„Bolo to naozaj výnimočné natáčanie, pre kapelu IMT Smile iné, než všetky doteraz. Miestami nebezpečné, padali tam stromy, jazdili sme autami po strmých kopcoch v lese… Šlo o veľmi príjemné spojenie ľudí, ktorí klip pripravovali i miestnych obyvateľov, ktorí nám pomáhali pri tomto videu a dotvorili skvelú atmosféru, ktorú, verím, je v klipe cítiť. Aj vďaka nim sa nám podarilo dostať na miesta, ktoré sme počas ciest na koncerty len obchádzali,“ prezradil Ivan Tásler.

Jednotlivé scény klipu, v ktorom nechýba ani stopárka hore bez, či plagát vysmiatej Britney Spears, sa nakrúcali v rôznych lokalitách obce Turecká a jej okolí. Gitarista Tomáš Slávik stvárnil baču na salaši plného oviec, ktoré skutočne aj dojil. Basgitarista Lukáš Kolja Kolivoška sa prezliekol za hasiča, z bubeníka Dana Šoltisa sa stal zdatný drevorubač a bratia Táslerovci si vyskúšali, aké to je byť šoférom starej vetriesky i stroja na ťažbu dreva.

„Zohnať stopárku hore bez nebolo vôbec jednoduché. Takmer tam nebola. Nemyslel som si, že bude na Slovensku až taký problém zohnať ženu, ktorá nám ukáže svoje prsia. Mnoho kamarátok a známych sa na začiatku núkalo, že si túto rolu „strihnú“, no nakoniec cúvli. V poslednej chvíli sa nám to priamo v Tureckej, našťastie, podarilo a stopárka v klipe je,“ dodal s úsmevom Ivan Tásler.

Skladba Cesty II. triedy je po piesni S.O.S druhou ochutnávkou z pripravovaného albumu, na ktorom skupina už niekoľko týždňov intenzívne pracuje. Zároveň sa kapela pripravuje na veľké decembrové koncerty, ktoré absolvuje spoločne s umeleckým súborom Lúčnica.

Facebook IMT Smile

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Lenka Imrichová