V Nu Spirit Clube zahrajú Kanaďania Oh No! Yoko a bratislavskí Pale Clouded White!

Mladá kanadská math-popová kapela Oh No! Yoko je známa svojimi energickými koncertami. Momentálne sú títo mladíci na turné po Európe a v stredu 28. novembra si to namieria aj do bratislavského Nu Spirit Club-u.

Ešte pred nimi sa predstavia shoegazeri Pale Clouded White z Bratislavy, ktorí sú výnimočným zjavom na domácej scéne. Ďalší z koncertných večerov Real Something sa začne už o deviatej večer, keď zahrajú djs yvris a dformd.

OH NO! YOKO /ca –  Math-pop – to je žáner, ktorý snáď najlepšie vystihuje štýl kanadskej partičky Oh No! Yoko. Táto štvorica z Vancouveru do svojej hudby vnáša mladícku bezstarostnosť, nezávislosť a hlavne zábavu, ktoré kombinuje so sviežim novým zvukom.

Po minuloročnom debutovom albume Pau Pau a neskoršom remixovom EP Pau Pau Remixed (prispel naň napríklad aj Teen Daze), pripravujú nové EP Sorrow, ktoré vyjde v novembri na Alcopop! Records. Ich živé koncerty sú povestné veľkým entuziazmom a nevídanou energiou. Bratislava bude ďalšou zastávkou na ich európskom turné.

https://www.ohnoyoko.com
https://ohnoyoko.bandcamp.com
https://www.facebook.com/ohnoyoko

PALE CLOUDED WHITE /sk –  Spolu s Oh No! Yoko sa prvýkrát v Nu Spirit Clube predstavia bratislavskí Pale Clouded White, ktorí zahrajú shoegaze v jeho najzákladnejšej podobe so zvukovými stenami, troškou bittersweet nálady a potopenými vokálmi. Za vznikom skupiny stojí Martin Krajčír a.k.a. elektronický producent Isobutane a.k.a. gitarista The Ills, ktorý sa tentokrát postavil aj za mikrofón. Ako sám hovorí, zatiaľčo sa The Ills uberajú po post-rockovej ceste, Pale Clouded White je (jeho) opätovný pokus o čistokrvnejší shoegaze s popovejšími melódiami. V ich hudbe je počuť vplyv M83, ale aj takých muzikantov ako sú Cocteau Twins. Pale Clouded White hrali v Bratislave zatiaľ len dvakrát, ak ste ich ešte nevideli, určite sa príďte pozrieť teraz.

Pred a po koncertoch vás svojimi setmi zabavia Djs yvris a dformd.

28. 11. 2012 | 21:00 | NU SPIRIT CLUB, BRATISLAVA

Zdroj: Real Something