Vanda bude mať špeciálneho Valentína.

Už túto sobotu, na sviatok všetkých zaľúbených, spúšťa speváčka Vanda svoj nový web. Pri tejto príležitosti predstavuje aj prvú skladbu z nového albumu Introspective, ktorý pokrstí v apríli.

Zlyhanie, strach, emocionálna prázdnota, strata pevnej zemi pod nohami – to sú základy koncepčného albumu Introspective speváčky Vandy. Ak vám už v hudbe chýbala úprimná spoveď autora a interpreta, tak 2. štúdiový počin rodáčky z Nitry je pre vás to pravé. Vanda jeho tvorbe venovala takmer 2 roky. „Počas toho času som sa vnútorne veľmi posunula a album reflektuje aj túto zmenu. Pre mňa znamená absolútny vnútorný zlom, uvedomenie si seba samej. Popisuje celý môj prerod od stavu ‘neviem, kto som’ až po ‘našla som sa’,” hovorí speváčka, ktorá je autorkou všetkých 11-tich skladieb.

vanda_introspective_2

Na albume Introspective hrá opäť prím angličtina, no Vanda sa tentokrát osmelila a po prvý raz sa prezentuje aj obľúbenou španielčinou. Konkrétne v skladbách La Peregrina, Eres, ktorú zložila spoločne s gitaristom Marekom Wolfom a Ella, pod ktorú sa okrem Vandy podpísali aj účastníci medzinárodného hudobného kempu – dvaja Rakúšania a Kolumbijčanko-američanka. Tu sa však medzinárodný podtext albumu nekončí: nahrával sa v Bratislave, lisovať sa bude v Čechách, nad grafikou sa sedelo v Austrálii a nový web www.vandamusic.com sa tvoril v Argentíne.

Vanda nový album Introspective pokrstí vo svojej rodnej Nitre 17. apríla na koncerte v Music A Café. Ako prvý singel ponúka v tomto valentínskom týždni na vypočutie skladbu s názvom He’s Just A Man. Okrem toho začína v týchto dňoch pracovať aj na klipe k tomuto songu, ktorý bude opäť z dielne Braňa Vinczeho. Ten sa podpísal aj pod úspešné videoklipy z debutového albumu.

Track list albumu Introspective:
River of Dreamers
Empty
Temple
Eres
Patience
Shine On Me
La Peregrina
Cross the Line
Alibism
Ella
He’s Just a Man
Temple (remix)

vanda_introspective_cover

Zdroj: Nikoleta Kováčová, PR manažérka