Veronika Rabada – letný klip v babom lete.

Po klipoch Ach Janíčko a Zabudni sa do tretice s novým klipom Lúka svojim fanúšikom ozvala speváčka Veronika Rabada. Klip plný slnka a leta mal premiéru len nedávno, práve počas nádherného babieho leta do ktorého svojou atmosférou nádherne zapadol.

V klipe si zahrali koníky plemena norik muránsky, ktorý má pôvod práve v tomto regióne.

Speváčka sa z výsledku novinky teší. ,„Klip sme natočili za dva dni. Najprv sme točili na Muránskej planine, čo bol pre mňa úžasný zážitok. Bola som na miestach, na ktoré by som sa normálne určite nedostala. Nakrúcali sme na lazoch aj vysoko v kopcoch. V klipe účinkuje aj cimbalista z kapely Kandráčovci Ľubo Šebej so svojim synom Ľubkom. Druhý deň sme pokračovali v okolí Kysaku a Malej Lodiny,“ vraví Veronika a dopĺňa ďalšie podrobnosti o svojej novinke. „Text mi napísal majster slova Vlado Krausz, o réžiu som poprosila Jarisa Vaľka a spravila som veľmi dobre.“   

Žiadna dumka, len pekné a oddychové

Produkčne pieseň zastrešil Veronikin manžel Roman Šoltys. „Chceli sme robiť niečo oddychové, príjemné. Žiadna dumka, iba pocitové. Chceli sme, aby si ľudia pri tejto pesničke oddýchli, aby ich „zahriala“ nielen počas leta ale aj po celý rok a snáď sa nám to podarilo,“ vysvetľuje Veronika. Tá ostala aj pri piesni Lúka verná svojmu ethno štýlu s ľudovým podtónom, ktorý je charakteristický pre celú jej tvorbu. Ako kedysi povedala, rozdiel je iba v tom, že teraz sú jej piesne oproti minulosti viac tanečnejšie, rytmickejšie a majú modernejší zvuk.

Bude u Marcina i v Zem spieva

Koniec roka 2017 má Veronika pomerne nabitý. Okrem zbierania materiálu na svoj prvý album sa pripravuje na Vianočné koncerty, 11. novembra bude hosťom v televíznom programe Petra Marcina Neskoro večer a fanúšikovia za ňu budú môcť hlasovať vo folklórnej šou Zem spieva, ktorej druhá séria sa už pripravuje do vysielania.

Natália Novotná
foto: Peter Rabada