VeronikaS prináša fanúšikom poslednú skladačku ku albumu PUZZLE.

Speváčka VeronikaS uplynulý rok vydala svoj debutový album s názvom Puzzle. Pomenovala ho podľa celkového procesu akým sa album tvoril. 17 piesní a presne 6 rôznych producentských prístupov. To vytvorilo naozaj pestrý mix, ktorý do jednotného celku prepája Veronikin špecifický zamatový hlas. Dnes vydáva son Butterflies, čím dotvorila svoje hudibné puzzle k albumu.

Pieseň Butterflies je však trošku iná ako ostatné skladby. Je veselšia a vznikla v období, kedy Veronika začala tvoriť na Slovensku. Je to vraj taká “klasická jamovačka”, kedy sa stretnú na skúške muzikanti, a len tak si hrajú. Presne tak sa stretli Adam Cisár s Veronikou a vytvorili základ pre aktuálny singel Butterflies. 

“ Pamätám si to celkom presne. Len sme si hrali, skúšali sme nové veci. Bola som plná chuti tvoriť a obklopená super ľuďmi. Myslím že táto pieseň zachytáva práve tú radosť.  Vytvorili sme vtedy dve skladby. Butterflies a Blues. Obe som neskôr odniesla do štúdia k Marekovi Rakovickému zo skupiny Lavagance, kde sme spolu s ním a Tomom Lobb (zo skupiny Fresh out of the bus) spravili piesni finálnu podobu”, vysvetľuje talentovaná hudobníčka. 

Pieseň v sebe nesie výrazný groove a netypickú stavebnú schému. Je to veľmi energická popová skladba s ľahkým soulovým nádychom, ktorá necháva naplno vyniknúť charizmatickosť a zamatovosť  hlasu speváčky. 

Klip ako taký odzrkadľuje potenciál skladby, ktorý doslova vtiahne poslucháča do deja a prinútiť ho tancovať a spievať. V klipe, o ktorý sa postaral Veronikin obľúbený režisér Marcel „Miniboj“ Vaľko sa odzrkadľuje spojenie hudby, tanca a dobrej energie, ktorá doslova vyvoláva „motýliky“.

“Keby som mala povedať prečo mám túto pieseň naozaj rada, tak je to práve pre slobodu, ktorú v nej nachádzam. Je v nej taká polo-rapovaná časť a špecifické slohy,  ktoré sú veľmi jemné a prechádzajú do energetickejšieho refrénu. Celé toto spojenie vizuálne i audiovizuálne vo mne vyvoláva veľa energie a radosti. Jednoducho ju mám naozaj rada. Rovnako sa teším, že do klipu prijala pozvanie talentovaná tanečnica Strike Force One (Laci Strike top crew) Petra Alma, ktorá piesni dodala ešte ďalšiu vlnu energiu“ 

Táto pieseň je zároveň posledná, ktorú speváčka k albumu Puzzle zvolila ako singel, ku ktorému fanúšikom posiela aj videoklip. Od septembra totiž pracuje už na novej doske, ktorej piesne sa chystá čoskoro predstaviť.  

Zdroj: TS
Foto: Zuzana Gucmanová