Vianoce na hrade.

Vianoce – obdobie obrovských prekvapení, jedinečnej atmosféry, radosti, pokoja. Je to tiež čas, ktorý luďom stále dokazuje, že zázraky sa predsa len dejú. A práve o tom, že sa stanú aj na veľkom hrade v Malých Karpatoch, je možné sa presvedčiť v dňoch 27. decembra – 30. decembra 2013 počas scénického predstavenia Vianoce na hrade s podtitulom Vianočný zázrak. 

Dej celého podujatia sa odohráva počas najkrajšieho sviatku v roku – na Štedrý deň. Prostredníctvom divadelného stvárnenia dramatických pasáží sa návštevníci stretnú s bývalými majiteľmi hradu Červený Kameň a ich služobníctvom. Stanú sa tak svedkami veľkolepých vianočných príprav. Slúžka, vychýrená pekárka, pečie len tie najlepšie koláče pre svojich pánov, avšak sa jej to občas nevydarí. Mladé šľachtičné zase zdobia vianočné stromčeky v komnatách a hradná pani starostlivo vyberá jedálenský servis na štedrovečernú tabuľu. Všetci túžobne očakávajú Vianoce a tešia sa na spoločné chvíle pri stromčeku. Sviatočnú atmosféru však naruší nečakaný posol zlých správ a obyvateľom hradu neostáva nič iné, ako buď oddialiť na Červenom Kameni Vianoce o mesiac alebo veriť len v zázrak.

Stane sa však? Bude šťastena hradnému panstvu natoľko naklonená, aby sa zázrak udial? Odpovede na tieto otázky je možné zistiť na veľkom hrade v Malých Karpatoch počas posledných dní končiaceho sa roka o 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 hodine.

Vianoce na hrade

Zdroj: SNM