Virtuálna realita už dávno nie je virtuálna. V najväčšej aréne na Slovensku si môžete vyskúšať špeciálne plošiny!

Nadšenci virtuálnej reality sa môžu tešiť na nové zážitky v 360° priestore. Dve špeciálne plošiny – virtualizéry nedávno nainštalovali do známej Heroes Laser Areny v Trnave. Ide o vychytávku, ktorá je jedinou na Slovensku a v Čechách. Virtuálnu realitu nielen vidíte a počujete, ale aj dotýkate sa jej a neobmedzene sa v nej pohybujete. V aréne sa nielen ponoríte do virtuálnej reality, ale užiť si v nej môžete aj detailne premyslenú arkádovú strieľačku či hranie v miestnostiach.

Aréna sa nachádza v priestoroch bývalej sladovne, konkrétne v jednom zo sladových skladov. Už samotná predispozícia je ideálna na pre fanúšikov hier a virtuálnej reality (VR). Aréna je obohatená o najnovšie a najmodernejšie tipy virtuálnych realít, ktoré sú rozdelené do troch miestností – červenej, modrej a zelenej. Pokým si v červenej Racing miestnosti môžu návštevníci vychutnávať pravý pôžitok z jazdenia, v modrej na nich čakajú najrôznejšie druhy pohybových hier. Vďaka pohybovým senzorom na rukách je možné skákať, uhýbať sa napríklad raketám, či balansovať na horskej dráhe.

V zelenej miestnosti sú umiestnené už spomínané dva virtualizéry. Zelená miestnosť je určená skutočným pôžitkárom virtuálneho sveta. Rozdiel oproti ostatným setom je v tom, že človek je umiestnený do špeciálneho držiaku na plošine, kde sa simuluje chôdza. Ruky riešia pohybové snímače, oči zamestnáva helma, uši sa prenášajú do iného sveta prostredníctvom slúchadiel. Vo virtuálnej realite je skrátka ponorený celý človek so všetkými svojimi zmyslami. Keďže plošiny sú dve, je možné prežiť hru v tíme. Hry na plošiny sú programované špeciálne – s ohľadom na využitie potenciálu zariadenia. Samotnú hru môžu sledovať aj ďalší, keďže hra sa zobrazuje na 65 palcovej TV obrazovke. „Tieto plošiny momentálne nenájdete nikde na Slovensku a podľa výrobcu ani v Českej republike. Sú skutočne niečím, čo doteraz fanúšikovia hier ešte nezažili. Nejde len o pozeranie hry či malý pohyb na uzavretej ploche. Je to naozaj iná dimenzia,“ hovorí Miloš Magula, majiteľ arény.

Aj Laser aréna bola navrhnutá a postavená do posledného detailu – od perfektne rozmiestnených prekážok, až po exkluzívne herné možnosti, s ktorými sa hráči zoznámia počas návštevy arény. Celú atmosféru hier umocňuje hudba, ktorá bola vytvorená špeciálne pre Laser game. V aréne si na svoje prídu nielen individuálni hráči, ale aj tímy, ktoré si môžu zahrať deathmatch sám proti všetkým, ale i skupinovú naháňačku, pričom si naraz môže zmerať sily až 6 farebných tímov.

Inovatívna technológia číha všade, kam sa pohnete, a ak sa nestihnete skryť, jednoducho vás zastrelí. Výnimkou sú vyvolení, ktorí môžu získať jednu zo špiónskych schopností – neviditeľnosť. Zaujímavou prekážkou je aj žiariaca prekážka, ktorá vo svojom okolí eliminuje farebnosť, je teda ťažké rozlíšiť, súčasťou ktorého tímu ste. Celý areál arény je navyše kompletne zahmlený pomocou špeciálnej hmly, ktorá znižuje viditeľnosť až na hranicu 1 metra, a tak bude zneškodnenie súpera a boj o vlastný virtuálny život skutočnou výzvou. Pre skúsenejších hráčov je pripravený aj špeciálny Laserový guľomet, či bonus – funkcia Strašne veľa hmly. V tímovej hre je možné aktivovať si aj streľbu do vlastných radov.

Zdroj: Matúš Molitoris