„Víš, někdy je lepší zařvat DOST! A začít myslet vlastní hlavou,“ spieva Ondřej G. Brzobohatý s Martou Jandovou v novom klipe „Je toho moc“.

Ondřej G. Brzobohatý s Martou Jandovou nakrútili videoklip k svojmu duetu „Je toho moc“. Skladba, ktorú Ondřej G. Brzobohatý napísal na svoj nový album „Universum“, je reakciou na súčasné dianie, v ktorom nás médiá často zahlcujú viac či menej nepodstatnými či strach vyvolávajúcimi informáciami, z ktorých mnohé slúžia predovšetkým k manipulácii verejnosti.

Fotograf, kameraman a režisér Benedikt Renč dal videoklipu výrazný čiernobiely výtvarný vizuál, ktorý necháva vyniknúť hudobnú dynamiku i naliehavý text piesne. Text ponúka na zamyslenie témy ako je politická a mediálna manipulácia, spoločenský diktát, ale i vnútorné strachy, s ktorými dnes väčšina ľudí bojuje.

Ondřej G. Brzobohatý k piesni hovorí: „Ľudia sú všetkým už natoľko zhypnotizovaní, že často zabúdajú na zdravý rozum a v mnohých prípadoch i na prirodzenú ľudskú slušnosť. Ako by sa zabúdalo, že máme slobodnú možnosť vyberať a voliť podľa seba.“

Druhý autorský album „Universum“ Ondřeja G. Brzobohatého vyšiel na CD i v digitálnych formátoch v októbri vo vydavateľstve Supraphon. Koncertný krst albumu sa uskutoční 28. februára 2018 v pražskom Lucerna Music Bare. Predpredaj vstupeniek bol zahájený na GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a v pokladni Lucerna Music Baru: https://www.musicbar.cz/program/ondrej-g-brzobohaty/

JE TOHO MOC
hudba a text Ondřej G. Brzobohatý

Spousty slov, vět, frází, co jim schází vkus,
Nebo moudra kus
Všude kolem

Klid mi kazí drzý ambitus
Mediálních lůz
Horem dolem

Ze všech stran se valí jako vodopád
Miliony tupejch rad,
Co, proč, komu a jak dávat

Jenže, kde zpátky si brát? Jak žít a nepřežívat?
Co všechno musí se stát,
aby nám došlo, že akorát…
možná skončili jsme, jasná zpráva!

/:Je toho moc!:/

Můžeme zírat pánubohu do oken
A pak se slzou pod okem
Sklopit hlavu

Anebo se dívat dál, než velí svědomí,
Bez diktátu okolí,
Síly davu

Myšlenky dokola lžou a pořád melou si svou,
jen abys souhlasil s tou hrou,
Že cestu zvolil sis tu pravou

Víš, někdy je lepší zařvat dost! 
A začít myslet vlastní hlavou!

/:Je toho moc:/

Zdroj: TS