Víťaz českého albumu roka BONUS na MDŽ v Subclube!

BONUS je rap, hip-hop, folk, elektronika, pesničkár, kontroverzia, outsider, hovorca, laureát, grafik, vegetarián, feťák, debil, … Výber je iba na vás.

BONUS aktuálne vyhral v Čechách cenu kritikov Apollo za album roka „Námestí míru“. Vo štvrtok 8.marca vystúpi aj so svojou kapelou Martin Tvrdý Trio v bratislavskom Subclube.

BONUS (a.k.a. Bourek, vlastným menom Martin Hùla) sa stihol namočiť asi už vo všetkom možnom. Label NEONARCIST ako aj vydavateľsko-promotérske spoločenstvo SILVER ROCKET. Mimo podzemia sa po prvý raz zviditeľnil v kapele EMEMVOODOOPOKA, s ktorou za album DORT JAK BRUS (SILVER ROCKET RECORDS) v roku 2005 získal diskutabilnú Cenu Akademie českej populárnej hudby ANDÌL (v kategórii Alternatívna a nezávislá scéna). O rok neskôr  „EMEMS“ (na relatívnom vrchole) ohlasujú rozchod a Bourek sa vrhá naplno do projektu SPORTO, s ktorým spôsobuje v zatuchnutých vodách CZ alternatívy ešte väčší poprask. Zásadne a cenené albumy na značke STARCASTIC RECORDS – ONE MINUTE CARDINAL (2007) a MORE (2009). Nominácia na rovnakú cenu v kategórii Elektronická hudba za rok 2009.

A s letom 2009 taktiež započal vek hip-hopového alterega BONUSa… V nasledujúcom roku sa objavujú na STARCASTIC RECORDS dve EP (UNABOMBER a INKOGNITO) ako aj debutové album KONEC CIVILZACE (hosťujúci DJ´S SPANK a SPINHANDZ ako aj LYRIK, IDEA, DAVID VOLENEC /ex-COLORFACTORY, SEBASTIAN/, ARAN SATAN /GNU, ARAN EPOCHAL/ a BANÁN /LAHAR, ex-BALACLAVA/). Opäť nominácia na žánrovú cenu ANDÌL, tentoraz v kategorii Hip-hop a RNB.

Skoro presne o rok po úspešne prijatom dlhohrajúcom debute vychádza druhý album – NÁMÌSTÍ MÍRU (STARCASTIC RECORDS). Tento je opäť s nadšením prijatý kritikmi ako aj priaznivcami a zaraďuje sa medzi najvydarenejšie nahrávky roku 2011. V januári tohto roku získava cenu českej hudobnej kritiky – APOLLO za najlepší album roka, ktorá je spojená aj so šekom na 60.000,- KČ od českého Ochranného zväzu autorského. Bonusovou bleskovou reakciou je možnosť oficiálneho voľného stiahnutia celého albumu NÁMÌSTÍ MÍRU na internete v licencii CREATIVE COMMONS. Nominácia na cenu v rovnakej kategórii aj v novovzniknutých Hudobných cenách VINYLA. Opätovná nominácia na žánrovú cenu ANDÌL, tentoraz dokonca v dvoch kategóriach: Hip-hop ako aj Alernatíva.

V súčasnosti BONUS vystupuje spolu s Pe.Klom (gitara – KOMUNISTI, ex-HISING FAUNA) a Machym (PROMIŇTE UMÍRAM, ex-SULK) ako MARTIN TVRDÝ TRIO a koncertná podoba nových i starých skladieb sa tak zvukovo ako aj atmosférou približuje najviac k aktuálnemu albumu.

Až do skončenia koncertu bude Subclub nefajčiarskym priestorom. After DJs: DFORMD & HANK THE DJ. Otvára sa o 21:00, entry 5€, po koncerte 1€.

https://www.subclub.sk
https://www.facebook.com/events#!/events/332511173450926/

Bopnus

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET