Víťazka Mercury prize z labelu Ninja Tune naživo v Bratislave!

Nu Spirit prináša do Bratislavy už tradične tie najzaujímavejšie mená na scéne. Speváčka a rapperka Speech Debelle z Londýna je príkladom umelkyne, ktorá sa hneď svojim debutovým albumom Speech Therapy z roku 2009, dokázala vyšvihnúť do spoločnosti mien ako Primal Scream, PJ Harvey, The xx alebo Pulp získaním prestížnej Mercury Prize za najlepší britský album roka. V Nu Spirite sa predstaví naživo, aj s doprovodnou kapelou v utorok 25.9.2012.

Jej aktuálny album Freedom of Speech, ktorý vydal Ninja Tune sublabel Big Dada, získava päťhviezdičkové recenzie a prerábka jej singla Spinnin sa dokonca stala oficiálnou piesňou letnej olympiády. Speech Debelle vo svojich nahrávkach hravo kombinuje politicky a sociálne angažovaný rap a poetiku každodenného života so sexi atmosférou, ktorá v niektorých momentoch pripomenie spievajúcu Nemesis, Martinu Topley Bird na Trickyho albume Maxinquaye.

Podľa All music máme dočinenia s momentálne najvychytenejšou ženskou MC. Exkluzívny program bude mať zodpovedajúci support. Rezidentné DJ duo Junior a Vec a ich legendárna akcia Skladačka bude zárukou kvalitnej párty až do rána.

25.9.2012, 22.00, Nu Spirit Club
Speech Debelle (live/UK)

support: Skladačka by DJs Vec & Junior
Predpredaj: 12/15 Eur, Ticketportal, Tixy, Nu Spirit Bar
FB event: https://www.facebook.com/events/161870857281968/

Zdroj: Nu Spirit