Vivaldiho Búrka „zdrsnela“, huslista Marco Rajt ju prerobil do originálnej podoby!

Slávna Vivaldiho skladba z cyklu Štyri ročné obdobia „Búrka“ dostala vďaka bravúrnemu huslistovi Marcovi Rajtovi nečakanú novú podobu! Prispôsobil ju vlastnému rockovému štýlu, aby lepšie vystihovala jeho osobnosť. Umelec k skladbe stihol nakrútiť aj originálny videoklip. Jeho hlavnou myšlienkou je láska, za ktorou sa Marco rúti krásnymi zákutiami Bratislavy na motorke. Aj takýmto spôsobom skvelý hudobník ukazuje, že i klasika môže byť zaujímavá pre súčasníka. Vypočujte si „Búrku“ v novom šate a pozrite si drsno-romantický videoklip!

Huslista Marco Rajt má na konte ďalší výnimočný počin! Majstrovskej skladbe barokového skladateľa Antonia Vivaldiho dal novú, modernú podobu.

 „Skladba je z diela Štyri ročné obdobia, konkrétne Leto – „Búrka“. Prerobil som ju na môj štýl, prispôsobil som ju rockovému žánru, aby vystihovala moju osobnosť. Túto skladbu mám rád. V každom človeku, v umelcoch obzvlášť, je totiž búrka pocitov, ktoré si človek občas sám nevie vysvetliť. Ja všetky moje emócie prenášam do hudby a mojej tvorby, tým ich akoby „ventilujem“ a ľahšie ich pochopím a spracujem,“ vraví Marco Rajt.

K originálnej verzii „Búrky“ umelec, ktorý rád spája klasiku s rockovým štýlom, stihol nakrútiť aj videoklip. Jeho hlavnou emóciou je láska. Marco sa v ňom ponáhľa za svojou milou na motorke.

 „Videoklip sa skladá z dvoch častí. Hlavná časť sa odohráva v meste, konkrétne v nočnej Bratislave. Produkčný tím chcel nakrúcať vo Viedni alebo v Prahe, ale presadil som si svoje. Predsa len som z Bratislavy a mám to tu rád. Bratislava má veľa krásnych častí a uličiek, mali by sme si vážiť to čo máme a chrániť si to. Druhú časť sme nakrúcali v ateliéri. Bola to tímová práca, každý prišiel s nejakým nápadom, spolu sme vybrali to najlepšie. Veľká zásluha a vďaka patrí kameramanovi Romanovi Reissmullerovi, ktorému patrila aj hlavná réžia,“ teší sa Marco Rajt.

Marco Rajt sa s myšlienkou spojiť Vivaldiho s rockom a motorkárom pohrával dlhšie obdobie.

„Klip som plánoval už niekoľko mesiacov, ale keďže sa takmer celý odohráva vonku, museli sme počkať na pekné počasie. Dúfal som, že budú priaznivé teploty už v marci, ale počasie ma viackrát nepríjemne zaskočilo. Klip sa natáčal v neskorých hodinách a ešte začiatkom mája boli nočné teploty dosť nízke, okolo nuly. Na motorke je aj 15 stupňov dosť málo. Samotné nakrúcanie klipu netrvalo ani týždeň,“ uzatvára Marco Rajt.

Vivaldiho „Búrku“ v rockovom šate a originálny videoklip si môžete pozrieť tu:

Slovenský huslista Marco Rajt pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho otec vyučoval viacero hudobných nástrojov a k hudbe ho viedol od útleho detstva. Už ako malý vykazoval výnimočný talent. 8-ročný zvládal náročné skladby ako napríklad Korsakovov Let čmeliaka a podobne. Neskôr síce pri husliach zostal, no vybral si iný hudobný žáner. Vyštudoval žilinské konzervatórium. Debutoval albumom „Pop-Rock-Classic“. Jeho druhým sólovým projektom je album „Master of Violin“. Viac informácií o aktivitách Marca Rajta nájdete na facebooku https://www.facebook.com/Marco-Rajt-402505693244193/?fref=ts

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE