Vladimír Mišík zahrá v Bratislave legendárny album „Kuře v hodinkách“!

Na Slovensku zahrá jeden z najvýznamnejších českých rockerov! Legendárny Vladimír Mišík príde 16.4. do Bratislavy a 17.4. do Zvolena predviesť skvelú spevácku formu. Štyridsať rokov po nesmrteľnej nahrávke „Kuře v hodinkách“ oživil kapelu Flamengo a v apríli s ňou koncertuje u nás!

Spevák, hudobník a gitarista Vladimír Mišík je jednou z najvýraznejších osobností českej hudby. V 60-tych rokoch založil významnú českú skupinu Blue Effect. Po odchode z Blue Effectu pôsobil v skupine Flamengo a po jej rozpade založil v polovici 70. rokov vlastnú skupinu Etc, ktorá stále koncertuje. Čoskoro zahrá aj v Bratislave, kde sa predstaví so špeciálnym programom.

„Koncert má dve časti. V prvej polovici vystúpi so mnou kapela Etc. Zahráme prierez našej tvorby, od klasických skladieb „Variace na renesanční téma“ alebo „Slunečný hrob“ až po skladby z posledného albumu „Ztracený podzim.“ Plánuje Vladimír Mišík.

Počas prvého setu sa na pódiu objaví aj hosť Pavel Bohatý. Zaspieva pár skladieb z ranného obdobia ETC – „Lady Vamp“, „Doteky“ či „Bazarem proměn“. Následne zahrá aj so skupinou Flamengo na klávesy.

„V druhej časti vystúpia bývalí členovia Flamenga. Okrem mňa Vladimír Guma Kulhánek a Pavel Fořt, posilnení o bubeníka Jiřího Zelenku, gitaristu Pavla Skálu, speváka a klávesistu Pavla Bohatého a saxofonistu Kubu Doležala. Na elektrické husle zahrá Vladimír Pavlíček a na basgitaru a akordeon Jiří Veselý. Predvedieme takmer kompletný album „Kuře v hodinkách“. Myslím, že je to je jedinečný zážitok.“ Tvrdí Vladimír Mišík.

 

Album „Kuře v hodinkách“ vyšiel v roku 1972 a v tom čase sa už skupina Flamengo rozpadla. Preto skladby z albumu nikdy nezažili svoju koncertnú podobu. K tomu došlo až pri príležitosti 40. výročia. Minulý rok absolvovala obnovená skupina Flamengo úspešné turné po Česku. Teraz sa Dr. Horák v spolupráci s agentúrou 100PROmotion rozhodol priviesť „Kuře v hodinkách“ aj na Slovensko!

 

„Ja sa na Slovensko vždy teším, mám tu veľa priateľov. Atmosféra na našich koncertoch bola vždy skvelá. Verím, že fanúšikovia budú aj tentoraz spokojní…“ Teší sa Vladimír Mišík.

Koncert Vladimíra Mišíka si nenechajte ujsť 16.4. 2013 v klube MMC na Karpatskej 2 v Bratislave a 17.4. 2013 v Dome kultúry ŽSR na Sokolskej 69 vo Zvolene. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal a v predajni Dr.Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave. Dôchodcovia a študenti majú zvýhodnené vstupné 10 eúr.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ivan Prokop