VRBOVSKÉ VETRY už 6. 7. 2024

Braňo Jobus – ikonická postava slovenskej hudobnej scény je, okrem účinkovania v kapelách Karpatské Chrbáty, Vrbovskí víťazi, Abusus, množstva hudobných spoluprác, písania kníh pre deti každého veku, … známy aj ako organizátor kultového festivalu VRBOVSKÉ VETRY.

Tento rok môžete 6. 7. v blízkosti Stredu sveta a vesmíru na futbalovom štadióne vo Vrbovom zažiť jeho 18-te pokračovanie. Braňo Jobus si takto spomína na začiatky festivalu: „Je tomu viac ako devätnásť rokov čo abstinujem a konečne som nabral odvahu na to plniť si svoje sny a želania. VRBOVSKÉ VETRY patria medzi tie najkrajšie a najsilnejšie. Pred 19. rokmi nás nezavolali hrať na žiaden festival a tak som oslovil kamarátov Martina Višňovského (Chiki liki tu-a) a Whiskyho (Slobodná Európa), ktorých tiež ten rok nikam nezavolali hrať, aby sme si spravili svoj vlastný festival, na ktorom si zahráme a odprezentujeme všetky naše hudobné projekty. A tak sa aj stalo.

Festival VRBOVSKÉ VETRY je známy svojou nezameniteľnou atmosférou. Braňo k tomu dodáva: „Na našich milovaných Vetríkoch vždy platilo a platí pre účinkujúcich podmienka: Priateľstvo a dobrá hudba. Ničím nenahraditeľné a jedinečné VRBOVSKÉ VETRY, ktoré sa nedajú porovnávať so žiadnym iným festivalom na svete. A prečo?

ULETENÉ HRY PÁNA BRATA (Vrbovskí víťazi) ako napríklad dostihy na húpacích koňoch (celým Vetrom predsedá húpací kôň Pán Precceda. On ako najvyšší však nepreteká, on iba dohliada na celý fesitval a všetky preteky). Ďalej sú to  automobilové preteky FORMULA NULA, kde je pilot mimo kokpitu vozidla, čím je zaručená absolútna bezpečnosť…a mnoho ďalších atrakcií, ako napríklad každý rok pokrstená nová KNIHA JOBUSOVA (teraz to bude kniha s názvom AKO ZEMEPÁNA VYMLETÉHO SPRAVODLIVOSŤ ZOMLELA). Tento jubilejný a sviatočný ročník, keďže sa dožívame Vetrodospelosti, naše priateľské a spoluzakladacie hudobné skupiny odohrajú pekne krásne za sebou:

VRBOVSKÍ VÍŤAZI, CHIKI LIKI TU-A a SLOBODNÁ EURÓPA. Ďalej sa môžete tešiť na skupiny BUTY, MEDIAL BANANA, DRUŽINA, VENEER, TUSTÉ BALETKY a ďaľších.

Tento rok bude zabezpečená úplne nová GASTRO ZÓNA – FOODTRACKS. V celej gastro zóne bude možná platba kartou. Pre návštevníkov organizátori zabezpečili novinku – oddychovú zónu. Prvýkrát bude, vďaka partnerom NATURPACK a SLOVENSKO ZÁLOHUJE, realizované separovanie odpadov priamo v areáli festivalu.

Návštevníkom festivalu VRBOVSKÉ VETRY bude poskytnutá zľava na vstupnom na  FESTIVAL HUNCÚTKO, ktorý vznikol v  spolupráci s Mestom Vrbové a uskutoční sa už v piatok 5. 7. 2024. Vystúpia na ňom: Hanička a Murko, Bim bam kuku, Smieško Lupi, Maslo a BLIKAJÚCI DYCHOVÝ HUDOBNÝ SYSTÉM. V programe Zberný dvor sa dozviete viac o separovaní. Vstupenky tu: https://www.ticketlive.sk/sk/event/huncutko-vrbove-05-07-2024

A ešte odkaz od Braňa Jobusa na záver: „Veľmi si želám, nech sa nám Vetro-víkend stane víkendom sviatočným. A aby nám tu spolu dobre bolo, lebo hlavne o to nám aj s pánom Preccedom ide. Teším sa na vás, priatelia!

PRAKTICKÉ INFO:
– PARKOVANIE ZADARMO na parkovisku pod priehradou (viď mapka)
– PLATENÉ PARKOVISKO priamo v areáli (viď mapka)
– STANOVANIE zadarmo priamo v areáli
– KOLOTOČE prístupné aj pre verejnosť (asfaltová plocha pri štadióne )

ZĽAVNENÝ PREDPREDAJ NA VRBOVSKÉ VETRY AŽ DO SOBOTY 6.7. do 11:00 h https://www.ticketlive.sk/sk/event/vrbovske-vetry-06-07-2024
– VSTUPNÉ SA BUDE PREDÁVAŤ AJ NA MIESTE  6. 7. od 11.00 h.
– HOSCINA V STREDE SVETA A VESMÍRU V NEDEĽU 7.7. po klasickom nedeľnom Vetro-programe UPRATÉKA a VÝPRAVA K STREDU SVETA A VESMÍRU.
– LUNAPARK bude OTVORENÝ CELÝ VETRO-VÍKEND
– všetky informácie nájdete na www.vrbovskevetry.sk

TS