Všetky podoby muzikálu KRYSAŘ Daniela Landu vychádzajú na dvojalbume!

Dvojalbum Krysař 1996 – 2018 obsahuje všetky tri české naštudovania kultového muzikálu Daniela Landu. Na prvom disku  vychádzajú vôbec  prvýkrát piesne z aktuálnej inscenácie Divadla Kalich, ktorá sa hraje od septembra 2017 pred neustále vypredaným hľadiskom.

Druhé CD obsahuje highlights z oboch predchádzajúcich naštudovaní a pripomína tak aj skoršie vyníkajúce umelecké výkony.

Jeden z najúspešnejších muzikálov z pera Daniela Landu na motívy novely Viktora Dyka sa hral viac než tisíckrát a to nielen v Čechách, ale aj na Slovensku a v Rakúsku. Premiéra sa odohrala v novembri 1996 v divadle Ta Fantastica v hlavných postavách s Danielom Landom (Krysař) a Luciou Bílou (Agnes).  Druhé naštudovanie pripravilo Divadlo Kalich v roku 2002. Objavili sa nové tváre ako Petr Kolář, Petra Janů, Bohouš Josef…

Všetky verzie režírovala Mirjam Landa. Dirty muzikál Daniela Landu Krysař sa v septembri 2017 vrátil na javisko Divadla Kalich v novom hereckom obsadení v titulnej úlohe s Přemyslom Pálkom a s novou výpravou a choreografiou.

Zdroj: TS