Vychádza nové CD s mladými talentami – Bystrické Tóny. Nájdete ho aj v časopise Nový Populár!

Pre fanúšikov novej slovenskej muziky máme dobrú správu! V týchto dňoch vychádza kompilácia s názvom Bystrické tóny vol. 1 s mladými hudobnými talentami, ktoré zvíťazili v súťaži Bystrické tóny. Cenou pre víťazov bola možnosť nahrať si dva single v profesionálnom nahrávacom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici.

CD ako prílohu nájdete aj v hudobnom časopise Nový Populár v jeho júnovom vydaní. Ostatní záujemcovia si ho môžu objednať aj na stránke www.nahravaciestudio.sk.

Keďže v médiách je takmer nulový priestor pre nové kapely, rozhodli sme sa zorganizovať Bystrické tóny, aby sme spropagovali talentovaných umelcov a autorov. Túto myšlienku som mala v hlave už dlhšie a som rada, že sa mi ju podarilo zrealizovať,“ prezradila organizátorka súťaže Bystrické tóny Janka Kozáková, ktorá je zároveň speváčka kapely Mukatado.

Na špeciálnej hudobnej kompilácii Bystrické tóny vol. 1  nájdete s dvomi skladbami týchto interpretov: kapely Stripless, Peacock Ball, Poison Candy a Humanoid, speváka Jána Svetlana Majerčíka a speváčku Dorotu Ideas.

„Som veľmi spokojná s tým, ako to celé prebehlo. Nahrávanie s víťaznými kapelami a interpretmi bolo príjemné a som rada, že na trh prinášame nové CD s domácou tvorbou. Verím, že sa kapely aj niečo nové naučili. A my sa budeme tešiť z každého ich nového úspechu,“ dodala Janka.

Bystrické tóny je autorská a interpretačná súťaž pre hudobníkov, spevákov a autorov z celého Slovenska. Súťaž bola rozdelená do piatich kategórií – najlepší spevák, speváčka, kapela, skladba a najlepší text bez obmedzenia žánru a veku, porota taktiež udelila aj 2 špeciálne ceny.

O víťazoch rozhodla porota v zložení uznávaných slovenských aj českých hudobníkov, a to: Lenka Dusilová, Martin Valihora, Oľga Záblacká, Janka Kozáková, Peter Dobrík, Roman „Galo“ Galvánek, Rastislav Škrinár a Atila Béreš.


Viac informácií o novej kompilácii, ako aj ďalšie zaujímavé informácie z oblasti hudby sa dozviete na stránke www.nahravaciestudio.sk.

bt

Zdroj: Andrea Pivarciova