Vychádza nový album skupiny DOGA, krst prebehne 2. apríla v Prahe!

Stálice československé rockové scény skupina Doga se ve svém novém albu vrací ke kořenům hardrockového odkazu a dokonale posouvá laťku svých posledních tří alb.

Kytarová síla, údernost zpěvu, zemité texty z pera Izziho, Aleše Brichty a nově i Márdího z Vypsané fixy mohou vést k představě, že název alba DETOX je poněkud zavádějící, ale fanoušci napříč generacemi tuší, že ve více než dvacetileté historii rockových bardů se jen jedná o pozvánku na pořádný mejdan „Od soumraku do úsvitu“.

V pořadí deváté řadové album Dogy bude pokřtěno 2.4. 2015 v klubu Nová Chmelnice. Kmotrem CD  bude Aleš Brichta, celou akci zahájí kapela Komunál.

Foto_Doga_2015_5

V průběhu akce se bude promítat 10 – 15 minutový trailer k novému klipu Od soumraku do úsvitu… Účast na akci potvrdily i holky z týmu amerického fotbalu Prague Harpies + štáb, který klip natáčel, v čele s režisérem Markem Dobešem a slavným kaskadérem Martinem Hubem, který si zahrál např. ve velkofilmu Titanic, Zachraňte vojína Ryana a byl hlavním koordinátorem kaskadérů ve filmu Gladiátor.

Při natáčení videoklipu si zpěvák skupiny DOGA Roman Izzi Izaiáš si nešťastně poranil levý loket.

Při natáčení nejtěžších scén přímých střetů, kdy zpěvák čelil čtyřem hráčkám amerického fotbalu naráz, došlo ke zranění lokte. S podezřením na traumatickou distorzi se Izzi odebral na střídačku.

Foto_Doga_2015_1

„Noc, únava z náročného natáčení a ranní jinovatka udělaly své,“ poznamenává Izzi a dodává: „Koordinátor kaskadérů Martin Hub je obrovský profesionál a věnoval se nám v přípravě stejně jako největším filmovým hvězdám kalibru Russella Crowea, s nimiž spolupracoval. Ale na rychlost a dynamiku jakou převedly Prague Harpies se prostě nedalo lépe připravit.“ Svůj podíl na zranění nese i režisér videoklipu Marek Dobeš, který k tomu říká. „Izzi ve mě má důvěru a tak mi vždy dovolí, abych ho dostal pod tlak. Tentokrát jsme se spolu vydali na samou hranici jeho možností a já doufám, že si zranění nevyžádá delší léčení.“

V jaké kondici se IZZI a Doga nachází poznáte už 2.4. v pražském klubu NOVÁ CHMELNICE

www.dogamusic.cz

DOGA_DETOX_COVER_yellow

Zdroj: Martina Jablanovská