Vychádzajúca portugalská hviezda Holly zahrá pred DJ Shadow v MMC

Podporuje mladé talenty. DJ Shadow vystúpi už túto stredu (26.06.2024) v Majestic Music Clube (MMC). So sebou zoberie a predstaví čoraz populárnejšieho portugalského producenta a dídžeja Hollyho.

Miguel Oliveira aka HOLLY patrí k najjagavejším hviezdam portugalskej elektronickej scény. Jeho sety ozdobili festivaly ako Coachella či NOS Alive. DJ Mag ho v roku 2017 zaradil k top producentom a doma v Portugalsku dostal čestnú medailu za reprezentovanie domácej kultúry vo svete. K výpočtu úspechov treba prirátať aj jeho nomináciu na Grammy ako jedného z producentov na albume Planet’s Mad v spolupráci s hudobníkom Bauuer.

HOLLY spája hip-hop a elektronickú hudbu s pozoruhodnou jemnosťou, popiera žánrové očakávania a zanecháva nezmazateľnú stopu vo svojej rozsiahlej diskografii. V spolupráci s uznávanými umelcami ako Gucci a Alex Trouchet vytvoril jedinečné zvukové scény. Jeho rozsiahla diskografia je dôkazom jeho všestrannosti, pretože produkoval projekty pre uznávaných hip-hopových osobností ako CL, Danny Brown, A$AP TyY, Dok2, 24hrs, spolupracoval aj s elektronickými umelcami ako napríklad Machinedrum (s ním minulý rok vydal dosku 天の川 (River of Heaven), Zeds Dead a The Bloody Beetroots.

Taktiež sa podieľal na vystúpeniach svetoznámych značiek Cirque Du Soleil a Blue Man Group a okrem toho určil množstvo trendov v oblasti NFT. Jeho spoločná skladba Hot 44 s producentom Baauerom sa objavila v novom filme Batman (2022). V roku 2023 vydal dve z dosky z pripravovanej trilógie Minha Vida: Love, Hope, and Sadness.

Tridsaťročná kariéra producenta, DJ, turntbalistu – Joshua Paul Davisa alias DJ Shadow ovplyvnila viacero žánrov (triphop, hiphop, drum and bass) a našla si množstvo fanúšikov, ktorí ocenili vášeň a prístup, s akou sa nazerá na hudbu. Úspešné turné si predĺžil aj vďaka pozvaniu do Bratislavy. Staršia tvorba z kultových dosiek ako Endtroducing…, ako aj skladby z nového a úspešne prijatého Action Adventure.

Po štrnástich rokoch sa DJ Shadow vráti do Bratislavy – na miesto činu do Majestic Music Club (MMC) – už 26. júna 2024. Spolu s ním zahrá portugalský producent a dídžej HOLLY.

Informácie:
DJ Shadow (USA), HOLLY (PT) – Danube Music Day; 26.06.2024; MMC, Bratislava

Vstupenky:
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/danube-music-day-dj-shadow-2024-06-26/
https://tootoot.fm/sk/events/6616418c1b234e131c1f480e
https://goout.net/en/tickets/danube-music-day-dj-shadow/joxx/

TS