Vydal nové album, dva videoklipy a chystá se na turné po českých městech. „Slovenský Klus“ maká na plné obrátky!

Slovenský zpěvák Juraj Hnilica vydává po třech letech nové album, ze kterého si vybral dvě písničky a natočil k nim videoklipy. Aby toho nebylo málo, chystá se na turné, během kterého navštíví dvanáct českých měst.

Slovenského zpěváka Juraje Hnilicu přirovnal český herec, hudebník a moderátor Jakub Prachař v soutěži Česko Slovensko má Talent ke zpěváku Tomášovi Klusovi. Stejně, jako Klus, si sám píše nejen svou hudbu a texty, ale vše si také natáčí a aranžuje. Nyní, po třech letech, vydává nové album, které pojmenoval „Slnečný…“. Jeho první desku „Dovoľte mi predstaviť sa Vám“ má v domácnostech více, než 6000 lidí.

Ze svého nového CD si vybral dvě písničky, ke kterým natočil videoklip. Se svým prvním hitem, z nového alba, si nelámal hlavu. Vzal mobilní telefon, natočil se a ukázal, jak umí být sám sebou.

Videoklip Sám sebou

Druhý videoklip k písničce „Zem sa kýva do strán“ vznikl během křtu jeho nového CD, který se uskutečnil těsně po Vánocích v jeho rodném slovenském městě Martině.

Bol to pre nás všetkým zúčastnených nádherný koncert, na ktorý určite nikdy, minimálne ja, nezabudnem. Som moc šťastný že kamarát Juraj Ondráš, to celé zachytil do tejto video podoby a máme tak spomienku na tento neopakovateľný večer,“ neskrývá své nadšení Juraj Hnilica, se kterým hraje v kapele také spoluzakladatel legendární slovenské kapely TEAM Ivan Válek.

„Klip ma teší o to viac, že konečne máme na čo spomínať celá terajšia kapela, keďže ide o prvý kapelný videoklip v tejto zostave. Som moc šťastný, za všetkých muzikantov, ktorých teraz vedľa seba mám, lebo sú to nielen skvelý muzikanti, ale sú hlavne ľudský, čo si na nich moc vážim. Milujem, keď je v kapele skvelá konštalácia a hlavne, keď tam je cítiť tú „chémiu“ osobností, ktoré tvoria jeden bombový celok,“ chválí svou kapelu Hnilica, který se chystá v dubnu na české turné.

Videoklip Zem sa kýva do strán

„V klipe sú zachytené všetko najdôležitejšie momenty z takmer dva a pol hodinového koncertu, dokonca aj samotný krst albumu, ktorý sme krstili materským mliekom mojej ženičky. Album mi pokrstil náš rodinný známy pôrodník Roman Fiolka, ktorý bol pri oboch pôrodoch mojich milovaných dcérok,“ usmívá se slovenský muzikant a dvojnásobný otec.

Juraj Hnilica, kterého si na první pohled oblíbila i česká slavice Lucie Bílá, nelení a chystá se na české turné, které zahájí 5. dubna v AC klubu v Hradci Králové. Ačkoli se již slovenský křest alba uskutečnil, čeští fanoušci o tuto slávu nebudou ochuzeni. Juraj plánuje v půlce dubna pokřtít své CD, za účasti hostů, také v Praze.

Zdroj: TS