Vydavateľstvo Weltschmerzen uvádza EP Žiadzasamy experimentálneho hudobníka Bolku

Experimentálny hudobník Bolka prichádza s novým EP s názvom „Žiadzasamy“, ktoré vychádza 16. júna v limitovanej edícii na žltej 10“ platni na vydavateľstve Weltschmerzen.

Bolka, ponorená do tekutých pieskov, zaliata proseccom a zvukovými vlnami glitchov a chorvátskych chorálov, uviazla v surovom stave túžby. Táto láska vznikla pod smutnými stropmi, nesúcimi stopy fantasticky naivných melódií rozdrvených pazúrmi dotieravých hlukov umelcovho nového trojpesničkového EP. A predsa radikálna citlivosť a optimizmus nezostávajú len na pláži.

Na EP Žiadzasamy sa Bolka oddáva ideálnej predstave lásky, ktorá je každým kilometrom bližšie k realite, netrpezlivo zrýchľuje latino tempo v hyperpopovej eskalácii, aby sa odhodlala k najradikálnejšiemu rozhodnutiu – že všetko dobre dopadne.

EP Žiadzasamy obsahuje 3 ľúbostné piesne o láske vyčítanej z kariet, o prekonávaní neistoty, o driapaní sa po klzkých stenách reality k vysnívanému zdroju tepla, ktorý má len ONA.

Zvukový čarodejník svojrázov Bolka sa riadi heslom „nech sa mi splní všetko, čo si želám“, či už ide o jeho biely zadoček žiariaci uprostred tmavého mora, alebo o bosé prechádzky pri hľadaní morských pochúťok, a to isté počuť aj v jeho hudbe – keď euforické a detské nálady svojvoľne klesajú do hlbín rozorvaných a skreslených rytmov úzkosti.

Žiadzasamy sú hedonizmom vpichnutým priamo do žily, popolníkom, v ktorom vždy žiari zapálená cigareta, a hudobným výbuchom novovzniknutej lásky, ktorá nastavuje zvukový svet Bolku na jediný kurz: od siesty k fieste, a tak ďalej a tak ďalej. 

EP Žiadzasamy vychádza v limitovanej edícii na 10” žltej platni, dostupnej na bandcampe vydavateľstva, a digitálne na streamingových platformách.

Vydanie albumu a fungovanie vydavateľstva Weltschmerzen z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

apart // together // always.
weltschmerzen.
ws031.
Bolka // Žiadzasamy EP // stream // buy // listen.

TS