Vypsaná fixa – na Slovensko sa radi vraciame!

Tři klubové koncerty odehraje pardubicko-pražská formace Vypsaná fiXa během října v Nitře (22. 10.), v Bratislavě (23. 10.) a Trnavě (24. 10.).

Loňský rok byl pro Vypsanou fixu více méně přelomový. Oslavila dvacet let své existence vydáním alba Krásný smutný den a velkým narozeninovým turné, které čítalo dvacet koncertů a vyvrcholilo koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny. Letošní rok, kromě festivalových koncertů, se kapela chystá na velké podzimní turné společně s kapelou Wohnout. Ale ještě před jeho začátkem si na tři večery odskočí na malé klubové turné po Slovensku.

VF foto Daniel Vojtěch m

„Vracíme se sem rádi, protože jsme generace, která vyrostla ještě v bývalém Československu a tak to asi cítíme jinak, než dnešní mladší party, pro které je to už zahraniční koncert,“ říká s úsměvem frontman kapely Márdi. „Víme, že svoje příznivce na Slovensku máme a tak je třeba utužovat dobré vztahy. Rádi bychom zde odehráli i delší šňůru, ale letos to již nestihneme a tak nám to spadne do plánů na příští roky.

Kromě koncertování se kapela pomalu chystá k vydání dalšího řadového alba, které by mohlo být k vydání v roce 2016. „Je to zatím v přípravách a tak bych nerad prozrazoval nějaké podrobnosti, ale je fakt, že je to již na spadnutí,“ dodává ještě Márdi.

Termíny:
22. 10. 2015 Nitra – Musica Cafe (vstpenky k dostání v klubu)
23. 10. 2015 Bratislava – Atelier Babylon (www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=145879)
24. 10. 2015 Trnava – Art klub (vstupenky k dostání v klubu)

Více informací na www.vypsanafixa.cz

Zdroj: Pavel Turner, TURNER PR