Vyšehradská štvorka zanôti globálnymi rytmami v Music Clube v DK Lúky!

Visegrad Masala združuje špičkových umelcov zo všetkých krajín V4. Ambíciou tohto projektu je okrem spoločného albumu aj koncertné turné po strednej Európe, v rámci ktorého zavítajú 16. januára do bratislavského Music Clubu v DK Lúky.

VISEGRAD MASALA je projekt, ktorý vznikol s finančnou podporou Vyšehradského fondu z iniciatívy mimovládnej poľskej organizácie Planet Found. Projekt pozostáva zo štyroch autonómnych zoskupení a jeho doterajším výsledkom je nahrávka, krátky video dokument, kolekcia fotografií a európske koncertné turné. Úsilím združenia je ponúknuť  lokálne tradičné melódie v kombinácii s modernou elektronickou hudbou (dub, drumstep, drum’n’bass, atď) a DJ technikou ako je napríklad Turntablizmus. Poľská formácia Masala Soundsystem vo svojej tvorbe ponúka súzvuk folklórnych prvkov a elektronických aranžmánov.

Na živých vystúpeniach kombinujú scratching, unikátne hlasové efekty, hranie z laptopu ako aj rytmické štruktúry hrané na afrických bubnoch. Vo svojich spievaných textoch dávajú dôraz na sociálnu angažovanosť, broja proti rasizmu, nacionalizmu a xenofóbii. Kapela odohrala stovky koncertov po celej Európe a so svojím posolstvom sa dostali až do ďalekej Indie či nebezpečného Afganistanu.

Nemenej zaujímavé vystúpenia sľubujú aj ďalší interpreti z VISEGRAD MASALA projektu – vrcholový slovenský turntablista DJ 3 CK, popredný maďarský hráč na drumbľu Áron Szilágyi a český propagátor world music Dušan Svíba.

DK Lúky – Music Club
16.01. 2015 – 19:30   / 5 € predpredaj / 7 € na mieste
Masala Soundsystem
3 CK
Áron Szilágyi
Dušan Svíba

poster visegrad na web

Zdroj: KZP