Vyššia Bytosť a Traja králi pokrstia novú výberovku kapely Smola a Hrušky!

Kapela Smola a Hrušky je v polovici úspešného Best On tour 2015 a vo vynikajúcej koncertnej atmosfére sa blíži k dvom historickým momentom. Ako prvé oslávia svoj tisíci koncert hudobnej kariéry a to rovno v spojení s krstom nového výberového albumu Best On 1997-2015, ktorý sa bude konať vo štvrtok 23.4. v Bratislave v Randal music clube.

„Smola a Hrušky je momentálne vo skvelej forme a keď si k tomu pridám nový výberový album, osemnástiny, nový singel Mary a tisícu šou, ktorú si spolu s mojimi chalanmi užijeme, tak som spokojní a ďakujem za fantastickú energiu, ktorú nám dávajú naši fanúšikovia.“, hovorí frontman kapely Spoko.

smola_a_hrusky_dan_nekonecny

Pražský krst s Danem Nekonečným bola riadna party, ale na bratislavský sa kapela Smola a Hrušky pripravuje a teší ešte viac, pretože pokrstiť Bestonku príde nebeská vyššia bytosť so vzácnymi hosťami troma kráľmi a rešpektovanými rapermi DNA, Zverinom a Supom. So všetkými umelcami kapelu spájajú aj hity Fajčiť treba, Televízne noviny a Čierny Biely, takže sa teší aj na spoločné live vystúpenie. Vyššia bytosť a svojím spôsobom aj vzor a symbol, ktorý bude sprevádzať celý krst bude postava Svätej Mary, ktorá pokrstí novú výberovku nebeským nápojom. Vyššia bytosť je nielenže ikona, ale aj krásna žena a sme radi, že sa tejto úlohy zhostila mladá talentovaná modelka a speváčka Katy Talan, ktorá sa objavila aj ako finalistka súťaže X Factor a momentálne spolupracuje na projektoch za veľkou mlákou s legendami svetového hudobného priemyslu ako je hudobný producent a raper Dr. Dre či raper a herec The Game. Katy nafotila módnu kampaň s názvom Beardsace a v štúdiu Cool & Dre  nahrávala svoj prvý singel Shining star. K spomínanému singlu vznikol aj  videoklip v réžii Michala Nemtudy, na ktorý sa môžu fanúšikovia čoskoro tešiť.

katy1

„Veľmi sa teším na mojich dobrých priateľov raperov a nádhernú osobnosť dejín akou Svätá Mary bezpochyby je. V časoch kedy je okolo nás minimum pozitívnych vzorov, chceme aspoň touto formou priblížiť našim fanúšikom niekoho skutočne čistého a pozitívneho. Dlho sme hľadali, kto nám album pokrstí a nakoniec nám napovedala naša nová skladba Mary. Sme recesistická a kontroverzná kapela ako nás zvyknú označovať, ale zároveň sa snažíme o to aby naše skladby a činy boli v rovnováhe. Preto sa snažíme vylepšiť si karmu a vo viacerých skladbách vyzývame k vzájomnej tolerancii, oslavujeme dobro, alebo organizujeme charitatívne a športové akcie či na nich pravidelne hráme. Každopádne predvedieme v prvom rade skvelú šou, zahráme kompletný výberový album a fans sa  môžu tešiť  na bláznivú párty.“, dopĺňa Spoko.

supa

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 5 albumov Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010), Palec hore (2012) a Best On 1997 – 2015 (2015). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Čierny Biely, Televízne noviny, Mary, Za rodinu, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Výberovku BEST ON 1997 – 2015 si fanúšikovia môžu objednávať cez oficiálne shopy kapely: https://smolaahrusky.sk/eshop alebo https://shop.rukahore.sk/smolaahrusky  alebo priamo na koncertoch.

vstupenky na turné si môžu fanúšikovia objednávať na https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20558

✫ BEST ON TOUR 2015 ✫
21.4. TRNAVA / ART KLUB
23.4. BRATISLAVA / RANDAL CLUB / KRST CD
24.4. LIPTOVSKY MIKULAS / ADVENTURE MUSIC CLUB
25.4. POVAZSKA BYSTRICA / PIVAREN POHODA-DREVAREN
30.4. BOSKOVICE / HUDEBNI KLUB SKLEPY
02.5. SNINA / SPACE CLUB

Zdroj: Martin Hlavatý, manažér Smola a Hrušky
Foto: Katarína Orešanská, Michal Petrík, archív umelcov