Wednesday sa predstavia v Randal clube!

Zamknite dvere, zaklincujte okná a v napätí očakávajte veci nasledujúce – prichádza svet strachu a hrôzy, šialených zombie a rockových stars! Postavy zo záhrobia plánujú zaplaviť Randal club v Bratislave a prebudiť dočasne k životu všetkých miestnych vyznávačov tej najšialenejšej horor–punk/rockové zábavy.

Pokiaľ milujete desivú hororovú atmosféru a frčíte na ostrej punk-rockovej vlne, čítajte ďalej. Z bratislavského Randalu, sa už čoskoro vynoria posmrtné tvory hovoriace si Wednesday 13 a verte, že v ten večer vám bude v prítmí pivničných priestorov poriadne úzko…

WEDNESDAY 13 nie je iba meno hlavnej hviezdy bratislavského koncertu, ale tiež pseudonym duchovného otca celého projektu, Josepha Poola, ktorý sa však svojho občianskeho mena dávno vzdal a medzi živými i mŕtvymi je známy, ako „Wednesday“. Od človeka, ktorý v kolónke povolania udáva „motherfucker“, spoluvytvára komiks s názvom „Thirteen Dead Kids“ a jeho veľkým vzorom je Alice Cooper snáď ani nemôžeme očakávať nič „normálneho“ Veľmi slávny bol jeho ďalší projekt MURDERDOLLS v ktorom okrem iných hrá na gitaru bubeník SLIPKNOT Joey Jordison. Wednesday sa stal symbolom pre súčasnú mladú generáciu, ktorú ovplyvňuje svojimi postojmi, názormi, hudbou, ale tiež štýlom obliekania, za ktorý vás rodičia asi moc nepochvália.

Ťažko povedať, ktoré sily mu pred dvomi rokmi vnukli predstavu založiť nový projekt, ale rozhodne to museli byť sily poriadne zvrátené, lebo to čo vzniklo a bolo nazvané WEDNESDAY 13, bude desiť milióny pozemských smrteľníkov ešte niekoľko desaťročí. A to zrejme do doby, než bude z planéty Zem odstránené posledné CD tejto kapely. Prvou vizitkou W13 bolo album „Transylvania 90210: Songs of Deatj, Dying and the Dead“, ktoré katapultovalo kapelu z temných pohrebísk do koncertných siení po celom svete. Nasledovali v rýchlom slede vydané dosky „Fang Bang“, „Skeletons“, „Bloodwork“ a live „Fuck It, We´ll Do It Live“. Z kapely WEDNESDAY 13 sa behom posledných rokov stala jedna z najvýznamnejších predstaviteľov hudobných štýlu, ktorému vyšliapal cestičku sám veľký MARILYN MANSON a v súčasnosti ho svojim spôsobom zosobňuje napríklad The MISFITS…

Tento rok vydali EP s názvom „Spook and Destroy“ a pre ďalší rok je naplánovaný nový album, ktorý dostane názov „The Dixie Death“.

Zdroj: Obscure Promotion