Welcome to Gregi.net: Kizzah vs. AndyGTP vs. PierStoe & Snom!

Po úspešnom absolvovaní Vianočných sviatkov a Silvestrovského večera vám prinášame pokračovanie našich mixpart. Do dnešnej časti nám prispeli svojimi setmi DJs ktorí reprezentujú komunitu hudobných nadšencov značne vzdialenú od komerčnej sféry a práve preto je aj jednou z posledných komunít ktorá je schopná sa zorganizovať a podporiť svoj obľúbený hudobný žáner. S radosťou vám dnes predstavujeme Hardstyle vs. Hardcore.


DJ Kizzah

Ako prvého v krátkosti priblížime DJa Kizzaha. Paul Kizzah ako DJ Kizzah už 5 rokov na Slovensku reprezentuje holandský hudobný štýl hardstyle. Hráva na rôznych klubových akciách po Slovensku a Čechách, občas organizuje vlastné klubové hardstyle eventy, z ktorých sa odchádza až po svitaní :)

Jeho DJské umenie ste mohli počuť a vidieť takmer vždy za masívnej podpory hardstyle komunity partypeoples na viacerých akciách v Česku na Slovensku ako napríklad Pigfest (CR), Hardflash, Contact, Night Fusion, či na hardstage minuloročnej BeeFree. V súčasnosti pôsobí ako rezident a organizátor akcií Empire Of Hardstyle a Art Of Hardstyle v Bratislavskom klube Empire.

Kizzah

Počas svojej DJskej dráhy si zahral po aj po boku zahraničných legiend ako Blutonium Boy, DJ Luna alebo Flarup.

Ako druhého vám dnes predstavíme DJa zo starej školy, ktorý zo sebou aj dnes nosí na akcie desiatky kilogramov poctivých vinylových platní. AndyGTP, patriaci pod booking Gabba Team Pressburg ktorého domovskou stránkou je www.gabber.sk dáva tušiť, že nepôjde o žiadne čajové posedenie.

DJ AndyGTP

DJské korene 28 ročného Andyho pochádzajúceho z Bratislavy siahajú do roku 2003, odkedy pravidelne hráva na akciách v Strednej a Západnej Európe. Pôsobiť na scéne tvrdšej elektroniky však začal už v roku 2001, kedy bol jeden zo zakladajúcich členov Gabba Team Pressburg (Gabber.sk). V tomto zoskupení pôsobí dodnes. Gabba Team Pressburg (Gabber.sk) združuje slovenskú DJskú a organizátorskú špičku v oblasti hardcore a gabber music, spolupracujúcu so známymi DJs a zoskupeniami v Maďarsku, Rakúsku, Nemecku a Českej republike.

Andyho obľúbené štýly siahajú cez hardcore, gabber, classics, až po frenchcore, industrial, UK hardcore či scratch. K jeho obľúbeným labelom patria Psychik Genocide, Neurotoxic, Epiteth, Beast, Cunt Records, Industrial Strength, Strike Records, Violent, Randy909, Deathchant, Headfuck, Rotterdam Records, Neophyte Records, Traxtorm Records, Mokum či DT6, a ako už bolo spomenuté, hráva výlučne z platní. Medzi jeho obľúbených producentov patria Speedfreak, Unexist, Hardcoholics, Goetia, Sirio, Destroyer, Tieum, Micropoint, Radium, Lancinhouse, Drokz, Tails, Akira, Hellfish, The Producer, DJ Freak, The Sickest Squad, Nasenbluten, Euromaasters, De Klootzakken, Neophyte, Rob Gee, 3 Steps Ahead, Chosen Few, Evil Activities, Stunned Guys, Tommyknocker, The Prodigy.

AndyGTP

Štýl jeho mixovania charakterizuje najmä tvrdosť, groovy a distorted tracky v kombinácii so scratchom. Okrem svojich obľúbených štýlov a DJs hráva v posledných 2 rokoch aj mainstyle hardcore, nakoľko vychádza množstvo kvalitnej produkcie, no snaží sa vyhnúť príliš melodickým trackom, tzv. hymnovkám s vokálmi a podobným, skôr komerčným skladbám. Vždy mu však záleží aj na povahe akcie, DJskom obsadení a času, kedy hrá. Svoj set prispôsobuje tak, aby bol v rámci danej akcie pestrý a pokiaľ možno unikátny. To znamená, že ak sa na akcii dá očakávať veľa mainstylu, nového hardcore alebo pomalších setov, určite zahrá frenchcorový set alebo staré klasiky. A naopak, ak by hrozila v ranných hodinách „frenchcorová tlačenica“, prispôsobí výber trackov tak, aby sa ľudia nenudili. Ďalším faktom je, že na Slovensku, ale aj v Rakúsku, Maďarsku a Českej republike nie je veľa akcií, kde by sa dali zahrať tie najtvrdšie odnože hardcore a gabber music (napr. terror, industrial, speedcore atď.), takže množstvo vinylov má odložených v „archíve“. Pre porovnanie, v našich končinách (SR, ČR, Maďarsko, Rakúsko) je frenchcorových a tekkno akcií pomerne dosť, avšak často sú tieto akcie žánrovo jednotvárne a hardcore či gabber si na nich takmer nevypočujete.

Z veľkého počtu akcií spomenieme aspoň tie najvýznamnejšie ako Brain Cracking 2003-2008 (SK), Hardflash 2-4 (SK), BeeFree 2010 (SK), Hardcore Delirium 2010 (D), Coremasters 2009 (A), Hell or Heaven 2003 / 2009 / 2010 (A), Madness 2009 (A), Rakehell 2007 / 2009 (H), Hellrave 2010 (H), Hellkick 2005 (A), GroundFlash 2006-2009 (CZ). Momentálne je rezidentom klubových akcií Hardcore City a Hardcore vs. Hardstyle. Okrem nastávajúceho Hardflashu si budete môcť Andyho vypočuť vo februári v rakúskom Hohenau a v apríli na viedenskom Core Masters IV.

Nech sa páči, hosťovské sety od DJs Kizzah a AndyGTP a rezidentské sety od Pier Stoe & Snom pre Welcome.To.Gregi.net na stiahnutie a vypočutie.

[ Welcome to Gregi.net – Kizzah – download ]
[ Welcome to Gregi.net – AndyGTP – download ]
[ Welcome to Gregi.net – Pier Stoe – download ]
[ Welcome to Gregi.net – Snom – download ]

Prajeme vám príjemné počúvanie setov devätnástej mixpart Welcome.To.Gregi.net. V ďalšopm pokračovaní pre vás chystáme na január set od zahraničného DJa, takže sa máte na čo tešiť. Pre kontakt s nami použite adresu wtg@gregi.net kde nám môžete poslať vaše pripomienky, návrhy a tipy koho by sme mali osloviť v budúcnosti.

WTG December
pre zväčšenie kliknite na obrázok

Zdroj: WTG
Publikoval: Redakcia GREGI.NET