WORLD MUSIC FESTIVAL Bratislava prichádza s výzvou pre hudobníkov.

World Music Festival Bratislava, ktorého druhý ročník sa bude konať 21. – 24. septembra 2017, prichádza tohto roku s novinkou. Do programu festivalu sa dostanú nielen pozvané domáce a zahraničné skupiny a interpreti, ale časť účinkujúcich sa ocitne na pódiách aj vďaka „voľnej karte“.

Organizátori festivalu, platforma World Music from Slovakia (WOMUSK) v spolupráci s Amity o. z., RTVS, Rádiom Devín, Rádiom_FM a ďalšími partnermi vyhlasujú Open Call, ktorého výsledkom budú miestenky na showcaseovú časť festivalu. Porota zložená z hudobných odborníkov vyberie z prihlásených kapiel dve, ktoré dostanú možnosť predstaviť sa pred širším publikom a hudobnými profesionálmi– promotérmi a publicistami zo Slovenska aj zahraničia.

Záujemcom stačí vyplniť do 1. júla 2017 prihlášku a poslať ju na adresu info@worldmusicfestival.sk. Do výzvy sa môžu zapojiť začínajúci i ostrieľaní interpreti, aktívni v oblasti world music a príbuzných žánrov, ktorí by sa chceli konfrontovať so slovenskou a zahraničnou špičkou. Podrobnejší text výzvy je zverejnený na internetovej stránke worldmusicfestival.sk, v časti OPEN CALL.

Interpreti, ktorých vyberie porota, dostanú priestor aj na vlnách partnerských rozhlasových staníc Rádio_FM a Rádio Devín a ich nahrávky budú zaradené na výberovú kompiláciu z festivalu. Ďalším prínosom pre nich môže byť budúca spolupráca s platformou World Music From Slovakia, ktorá im poskytne svoje služby v oblasti PR poradenstva a propagácie ich hudby v zahraničí. Neoceniteľnou skúsenosťou pre hudobníkov bude tiež možnosť stretnúť sa osobne s významnými svetovými odborníkmi z hudobnej brandže a vypočuť si príspevky na odbornej konferencii venovanej world music.

Cieľom tejto výzvy je poskytnúť širší priestor na prezentáciu aktívnych tvorcov v oblasti world music, podporiť mladých a začínajúcich umelcov a zároveň získať podrobnejší prehľad o aktuálnom dianí na tejto scéne.

Samotný World Music Festival Bratislava ponúkne účinkujúcim a návštevníkom nielen množstvo koncertov na viacerých pódiách v centre Bratislavy, ale aj pestrý  sprievodný program. Okrem koncertov tu nájdete aj folklórny tanečný dom, workshopy a množstvo ďalších podujatí.

PR WMFB