World music zo slnečného Ria zaznie opäť v Bratislave.

Po minuloročnom úspešnom vystúpení sa na miesto činu vracia skupina MiraMundo. V Kafé Scherz si tak bratislavské publikum môže opäť vypočuť skladby mladého brazílskeho skladateľa menom Luiz Murá a jeho skupiny.

MiraMundo ponúka mix rôznych štýlov od bossa novy cez japonskú enku, španielsku buleriu až po reggae a srbskú hudbu. Jednotliví hudobníci pochádzajú z rôznych krajín, hráč na husle Agostino je Talian, Desirée je katalánska speváčka a hráč na basgitaru Ernesto je z Mexika. Samotný Luiz považuje za svoj domov Brazíliu, kde vyrastal aj Barcelonu, kde žije, ale zaujíma sa aj o hudbu Japonska, kde má korene jeho otec a počas svojich ciest sa necháva inšpirovať prostredím a hudbou kdekoľvek na svete.

Exotický mix world music od Rio de Janeira až po Balkán čaká poslucháčov 19. júla, od 20:00 hodiny. Z koncertu minulý rok si mnohí budú pamätať aj neskutočnú energiu hudobníkov, príjemnú náladu a predovšetkým uvoľnenú atmosféru, ktorá vás prenesie do kozmopolitnej Barcelony, slnečného Ria aj zenového Japonska.

Kapela sa v rámci európskeho turné zastaví okrem Bratislavy, 15. júla v Trenčíne a 16. júla v Žiline.

Luiz Murá vydal doteraz 3 albumy z nich najznámejší v roku 2012 so švédskou kapelou Unit gitaristu Niclasa Höglinda v Pama Records. Ako ohodnotili túto hudbu kritici:

„Unit a Luiz Murá znejú ako Antonio Carlos Jobim jammujúci s Patom Methenym …“

Kafé Scherz,  Palisády, Bratislava , 19.jul, 20:00
Vstupenky v cene 7 eur je možné zakúpiť v sieti Ticketportal na mieste budú stáť 10 eur

miramundo jpeg

Zdroj: Organizátor