Xrace: súboj slovenskej špičky verzus top jazdcov strednej Európy!

Premiérový Xrace sľubuje fantastické súboje medzi slovenskou autokrosovou špičkou a tými najlepšími jazdcami strednej Európy, či už v autokrose, alebo v ralycrosse.

V štartovnej listine sú víťazi AUTOslide resp. slovenského šampionátu, či už Karol Šedivý, Miro Pospíchal, Jozef Zimerman, Stano Korytár, či Zoltán Simon (HUN), tak aj špička jazdcov zóny strednej Európy na čele s rakušanom Aloisom Hollerom (AUT), Jakubom Bittmanom (CZE), Lubošom Kuželom(CZE), Attilom Moserom (HUN), Gáborom Bánkutim (HUN), či výborným rakušanom Geraldom Woldrichom (AUT), s ktorým zvádza veľké súboje už dve sezóny práve náš Karol Šedivý v boji o titul zónového majstra.

Carloskuzel

Rallycross je, dá sa povedať, mladším bratom autokrosu, je o cca 20% rýchlejší práve preto, že trať tvorí asfalt kombinovaný so šotolinou. A oproti AUTOslide, kde je rýchlostný priemer okolo 65km/hod, na Xrace sa bude priemerná rýchlosť pohybovať o takmer 50% vyššie. Takže aj samotné súboje sľubujú množstvo veľmi zaujímavých situácií , ktorými je rallycross známy, a ktorými láka neustále viac a viac divákov na tieto veľmi zaujímavé a adrenalínové preteky. Na Xrace to, ale samozrejme nebude len a len o samotných pretekoch. V samotnej fan zóne bude pripravených množstvo stánkov tak, ako to poznáte z AUTOslide, budú tam aj simulátory a počas hlavnej prestávky Vás nenechá v kľude kaskadérska skupina Petra Hnedkovského na jeho populárnom BMW v sprievode motorky a motokáry.

Okrem toho si budete môcť zatipovať na zaujímavý súboj Nissanov a to športového Zetka a elektromobilu Leaf. Štastlivec získa tento elektromobil na víkend a verte, že to stojí za to, sa pár dní povoziť vo svetovo najpredávanejšom elektromobile Leaf. Takže aj v prestávke si prídete na svoje a samotné semifinálové a finálové jazdy určite budú vyvrcholením úvodného preteku Xrace na tejto úplne novej trati na Slovakiaringu. A tu je spomínaná štartovná listina, v ktorej sú ešte 2-3 miestečká voľné nakoľko budúci víkend sa ešte idú preteky vo Veľkých Uherciach (autocross) a v maďarskom Nyiráde (rallycross), z ktorých by sa nám do štartovnej listiny mohlo podariť dotiahnúť zaujímavých jazdcov:

Divízia 4×4:
1. Alois Holler (AUT) Ford Focus
2. Jozef Zimerman (SK) Mitsubishi EVO
3. Luboš Kužel (CZ) Audi Quattro
4. Attila Moser (HU) Škoda Fabia
7. Gerald Eder (AUT) Škoda Fabia
8. Martin Svoboda (CZ) Mitsubishi EVO
9. Zoltan Simon (HU) Mitsubishi EVO
10. Juraj Baláž (SK) Mitsubishi EVO
11. Marcel Dlesk (SK) Toyota Corolla
12. Milan Beckert (SK) Toyota Corolla
13. Milan Greguška (SK) Mitsubishi EVO
14. M.Schorgenhofer (AUT) VW Golf
15. Ján Šebo (SK) Toyota
16. Vladimír Lalík (SK) Mitsubishi Evo
17. Robert Czarnecki (PL) Mitsubishi Evo

Divízia 4×2
1. Karol Šedivý (SK) Seat Ibiza
2. Jakub Bittman (CZ) Peugeot
3. „Luigi“ (HU) Škoda
4. Gábor Bánkuti (HU) Peugeot 206
5. Stano Korytár (SK) VW Polo
6. Gerald Woldrich (AUT) Mercedes
7. Martin Veróny (SK) Škoda
8. Miro Pospíchal (SK) VW Polo
9. „Nitro“ (HU) Opel Corsa
10. Jozef Machovič (SK) VW Golf
11. Karl Schadenhofer (AUT) VW Golf
12. Vladimír Praženica (SK) Škoda
13. Petr Maršálek (CZ) Škoda
14. Patrik Tužinský (SK) Seat Ibiza
15. Martin Argan (SK) Alfa Romeo
16. Adrián Žilík (SK) Ford Fiesta
17. Radek Vlašaný (CZ) Škoda
18. Ľuboš Greguška (SK) Škoda Fábia

Viac info: www.xrace.sk alebo na FB: https://www.facebook.com/XraceSR?fref=ts

Zdroj: Xrace