Z česko-slovenského BC One Cypher vzišiel víťaz, a je ním Miniboj Killa!

V sobotu, 25.7. 2015, sa konal historicky druhý CZ/SK BC One Cypher. Po minuloročnej Prahe to tentokrát bolo na Slovensku a Cypher poctil svojou slovenskou premiérou tanečný festival The Legits Blast v Banskej Bystrici.

Vo večerných hodinách sa v klube Ministry of Fun zbehlo niekoľko stoviek nadšených divákov, aby si pozreli vymakané battle medzi top 16 bboys. Na dancefloor sa pavúkovým systémom proti sebe stavali 6 slovenskí a 10 českí bboys. Či už ako wild card, alebo postupom z kvalifikácie, sme na finálovom parkete mohli vidieť najlepšie výkony týchto bboys: Miniboj, El Prcinho, Fešák, Romski, Slim Kein, Meme, Marson, Honza Pentifull, Sigi, Kerry, Two L, Thomi, Fafelos, Alan, Badman, Loco. Čekuj ich profily na www.redbullbcone.com alebo viac info na www.redbull.sk/cypher.

redbull_BC_one_cypher_0001

Atmosféra bola veľmi priateľská a napriek tomu, že chalani proti sebe súperili, predviedli, že to celé robia najmä z vášne k tancu. Aj medzi divákmi bolo mnoho tanečníkov a uznávačov hip-hopovej kultúry. Keďže na brekingovom festivale bolo viac ako 70 rôznych národností bboys či bgirls, slovensko-českí BC One Cypher finalisti mali medzinárodné publikum.

Okrem publika bola medzinárodná aj porota. „Sudcovia“ aka judges boli tí najpovolanejší, všetci profesionálni tanečníci: američan Roxrite, člen BC One All Stars, holanďan Menno, člen BC One All Stars a Yarko zo susedného Poľska, ktorý tiež zastrešoval tanečný kemp v rámci festivalu – Catch the flava. Chalanom udával rytmus mocný DJ, ktorý prišiel až z USA, a to DJ Lean Rock.

BC ONE 1920 PAVOUK FINAL

Program perfektne odpálili chalani SpunkeyOtec Mirec so svojim vystúpením Connection by Footlockers. Ich unikátka šou bola až tak špeciálna, že sa už nikdy nezopakuje. A neopakovateľnú šou, ktorá sa odohrala len na BC One Cypheri, sme videli aj tesne pred posledným battlom, kým sa dvaja finalisti pripravovali na maximálny výkon. Predstavenie s názvom LOCAL LEGENDS PRESENT 4 ELEMENTS OF HIP-HOP ukojilo každého true hip-hopového fanúšika. Dostavili sa mená ako Laci Strike, Esso, DJ Renegade, Supa a prekvapko večera – Vec spolu s Midim ako legendárne Trosky. Celé to sprevádzali MCs Osťo a Wahe.

V očakávanom finále proti sebe stáli Marson a Miniboj. Mladá krv vs. 20 ročné skúsenosti. Zástupca Českej republiky proti Slovákovi. Po 3 vstupoch nakoniec porotcovia rozhodli, že Miniboj poputuje do Tbilisi na východoeurópske finále BC One.

Miniboj

„Dj mi zahral presne moje songy, hudba ma totálne nabudila. Povedal som si, že to vyhrám, a s tým som aj išiel do battla: koncentrácia a výkon na 200%.” zhodnotil Miniboj, ktorému sa víťazstvom splnil sen a je odhodlaný ísť zabojovať do Gruzínska na 300%. Pre Miniboja bol tento mesiac, júl, mesiacom úžasných životných udalostí. Okrem víťazstva Cypheru sa mu narodila dcérka. Minulý rok v pražskom Cypheri sa Miniboj prepracoval do finálového battlu, kde ho porazil El Prcinho. Obaja sú z crew Hasta La Muerte, takže stáť proti sebe v battle je ako battliť proti bratovi. Obaja to však pri tanci berú maximálne profesionálne. A s čím ide do východoeurópskeho finále Miniboj? Hovoria, že som momentálne v životnej forme. A tak sa aj cítim.” (Viac v rozhovore s Minibojom už o pár dní na www.redbull.sk)

Sobota bol večer plný neuveriteľných pohybov, nadupadných tanečných výkonov, sympatických bboyov, vyberanej hudby a silných emócií. Prítomní sa po predstavení hip-hopovej skupiny M.O.P na afterparty bavili až do rána, “bola to moja najlepšia akcia a neskutočná párty, dávno som na takej nebola” znel feedback od spokojnej slečny. Emócie a nabitá energia doznievali počas celého víkendu.

LW_150725_Red_Bull_BC_ONE_CYPHER_Banska_Bystrica_SK_LQ_0007

V najbližších dňoch prinesieme video z BC One Cypheru v Banskej Bystrici, aby sme si pripomenuli a ešte raz sa vžili do atmosféry či rozhovor s Minibojom, takže neprestávaj sledovať našu stránku. Zatiaľ sleduj fotogalériu. #bcone

O VÍŤAZOVI:

Miniboj Killa (Marcel Vaľko) – Poprad, SK (vek 26 rokov)

Tancu sa vďaka svojim rodičom venuje od roku 1995, na undergroundovej scéne sa prvýkrát objavil v roku 2003. V roku 2007 získal titul majstra sveta v organizácii IDO, a je držiteľom troch titulov Top Slovak Bboy Award. Svojim 20 ročným tanečným pôsobením ovplyvnil mnoho mladých a vychoval 2 generácie úspešných slovenských B-Boys európskeho formátu. V roku 2008, Miniboj založil Hasta La Muerte crew. Zároveň je aktívnym DJom a veľmi rešpektovaným video editorom a graphic dizajnérom slovenskej streetwearovej značky The Legits.

www.redbull.sk/cypher
www.redbullbcone.com
Celý priebeh Cypheru tu: https://win.gs/1D4c3Tt

Zdroj: Red Bull SK