Z Londýna do Bratislavy: poriadna dávka elektronického talentu MssingNo.

Futuristický hip-hop, inštrumentálny grime, trapové 808ičky, poctivé emócie, najčerstvejšie klubové beaty, zrýchlené r’n’b‘ vokály, crème de la crème bass music či najlepší track roku 2013. To všetko prinesie marcová párty Hochspannung! s londýnskym producentom MssingNo, ktorého vychvaľujú svetoví DJi od Eviana Christa a Rustieho až po Flume či Cashmere Cat.

Svoju slovenskú premiéru si tento hudobník strihne v piatok 27. marca v Klube Dole. Že aj lokálna scéna má čo ponúknuť, potvrdí šikovný mladý producent Ink Midget či talentovaný dj Break!fast a párty už tradične otvoria a uzavrú rezidenti Bad Mojo & Michael Priest.

MssingNo (UK)

O MssingNo veľa informácií nenájdete. Čo však nájdete, je poriadna dávka talentu, na ktorej sa zhodujú kritici aj návštevníci klubov. To dokazuje napríklad track ‚Xe2‘ z jeho zatiaľ jediného EP, ktorý magazín Fact vyhlásil za skladbu roku 2013 (a ôsmy najdôležitejší track dekády). Chválou nešetria ani veľké a osvedčené mená – na turné ho najprv zobral Evian Christ a potom Rustie.

Čo dostáva hudobných publicistov do kolien a núti návštevníkov klubov zdieľať kúsky skladieb od MssingNo na sociálnych sieťach je priam geniálna kombinácia amerického a anglického zvuku, originálny amalgám trapu, inštrumentálneho grimeu, známych samplov Rihanny, R. Kelly či Brandy a skvelého citu pre nevšednú melodiku a harmóniu. Aj keď jeho producentský výstup je zatiaľ neveľký – jedno EP, niekoľko remixov a pár neoficiálnych bootlegov – od prvého momentu si dokázal získať fanúšikov na celý život. A možno ich pár pribudne aj po jeho bratislavskom vystúpení.

Ink Midget (SK) – O tom, že aj u nás sa sekajú svetové beaty vás presvedčí bratislavský producent Ink Midget. Spolu s Pjonim tvoria cenou Radio_Head Awards ovenčené duo a Ink ani samostatne nezaháľa – svoj producentský talent predviedol na niekoľkých EP (vydali slovenský Exitab alebo kanadský King Deluxe) a blysol sa aj ‚podmazom‘ pre ikonu českého rapu – Vladimira518.

Break!fast (SK) – Druhým domácim hosťom, ktorý poctivo drží prst na tepe súčasného zvuku je prešovský dj Break!fast. V poslednej dobe sa možno trocha vytratil spoza DJských pultov bratislavských klubov, no my ho tam v posledný marcový piatok veľmi radi vrátime. Spolu s rezidentmi sú títo páni zárukou večera naplneného kvalitnou hudbou.

27. 3. (piatok)
Štart: 22:00 hod.
Vstup:
22:00 – 24:00 5€
24:00 – 03:00 7€
03:00 – 06:00 3€
Event: www.fb.com/events/430357213788283

PLAGÁT 1_Hochspannung!_marec 2015

Zdroj: klub Dole