Z POHODA DŇA_FM BUDE JEDNODŇOVÝ WARM-UP FESTIVAL.

17. mája pripravíme v spolupráci s Rádiom_FM najväčší Pohoda Deň_FM v histórii. Od ôsmej rána do desiatej večer vystúpia v troch koncertných štúdiách Dillon, Elektro Guzzi, B-Complex, Katarína Máliková, Saténové ruky, Nvmeri, Tolstoys, Changing Faces, Panáčik a Barcode DJs. V premiére uvedieme dokument „20 rokov Pohody“, súčasťou akcie bude aj literatúra (Slam Poetry, Čau o piatej, Dano Majling), tanečné workshopy s Muzičkou a Morongovcami, turnaj v stolnom futbale a tlačovka o novinkách Pohody 2017.

Pohode v tomto roku dominujú výrazné umelkyne a podobne to bude aj na Pohoda Dni_FM. V Štúdiu 1 odohrajú koncerty tri mimoriadne speváčky. Z Berlína príde skvelá Dillon, ktorú charakterizujú temne ladené melodické skladby, tlmená elektronika, klavír a hlavne jej krásny, špecifický hlas. BBC ju prirovnáva k Lykke Li a Fever Ray, Berliner Zeitung k Björk. Po dvoch úspešných albumoch a nádhernej minuloročnej nahrávke z koncertu v Haus der Berliner chystá tretí štúdiový album a turné, v rámci ktorého sa predstaví aj na Pohode.

V „Jednotke“ zaznie aj magická kombinácia ľudovej hudby, elektroniky aj klasiky v podaní Kataríny Málikovej. Podľa Olivera Reháka z Denníka N je jej album Pustvopol jedným z najvýraznejších debutov na našej scéne za posledné roky. Jeho slová potvrdilo tohtoročné udeľovanie cien Radio_Head Awards. Katarína vyhrala v troch kategóriách, album už prekročil aj hranice Slovenska, keď sa v aprílovom vydaní rebríčka World Music Charts Europe umiestnil na ôsmom mieste, v aktuálnom májovom na desiatom. Trio zaujímavých speváčok doplní Ela Tolstová so svojou skupinou Tolstoys.

Štúdio č. 5 bude fungovať počas celého dňa, okrem vysielania naživo a verejnej tlačovky v ňom bude niekoľko koncertov. Večer bude patriť kreatívnej elektronike. Elektro Guzzi hrajú techno v punkovej zostave: bicie, basa, gitara. Fascinujú dynamickou live show až sa čudujete, ako to môže fungovať bez použitia počítača či slučiek. Barcode DJs predvedú, akým skvelým hudobným nástrojom vie byť čítačka čiarových kódov. Okrem hudobného zážitku ide aj o skvelú performace.

V “Päťke” zahrá aj jedno z najvýraznejších exportných mien slovenskej hudby, B-Complex. Matiin Drum & Bass spája elementy liquidu, ale aj tvrdšie bicie a basy. Za svoj úspešný štart vďačí skladbe Beautiful Lies, ktorá vyšla v Hospital Records. Na najprestížnejšom D & B YouTube kanáli UKF Drum & Bass ju nájdete na prvej strane v počte prehratí medzi menami ako Skrillex či Netsky. Fanúšikov D’n’B poteší aj rodáčka z Piešťan vystupujúca ako Changing Faces, ktorú vychválil britský portál UKF v článku s titulkom „Who the hell is Changing Faces“. Smart pop Nvmeri vyváži primitive rock Saténových rúk, štartérom dňa bude pre nás „smart“, pre niekoho „primitive“ hudobno-vizuálny projekt Panáčik. Autentický folklór prinesie Muzička, Fero a Barbora Morongovci s nimi urobia dva tanečné workshopy.

Na Pohoda Dni_FM bude aj náš Pohoda Shop. Od ôsmej ráno spustíme predaj 79 kusov permanentiek za zníženú cenu 79 €. Po ich vypredaní pribalíme k lístkom za 89 € darček. Taktiež budete môcť vyhrať lístky na Pohodu v turnaji v stolnom futbale – ak porazíte pravidelne trénujúcich členov agentúry Pohoda. Na tlačovke prezradíme nové mená a ďalšie novinky Pohody 2017. Tým, ktorí nemôžu prísť osobne, priblíži atmosféru Pohoda Dňa_FM vysielanie Rádia_FM. Vstup je voľný.

FB Event: www.facebook.com/events/123484628204848
Aftermovie 2016: www.facebook.com/pohoda.festival/videos/10155186305797488

pohodafestival.sk
https://www.facebook.com/pohoda.festival
https://fm.rtvs.sk/
https://www.facebook.com/radiofm

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.